Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Laura Gringhuis

Laura Gringhuis is een bevlogen, betrokken en toegankelijke advocaat. Ze is nuchter en verplaatst zich gemakkelijk in anderen om zo tot de beste oplossing te komen.

Opleiding en carrière

Laura studeerde in Groningen, waar zij in 2016 haar Master Nederlands Recht afrondde. Ze heeft zich tijdens haar studie gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en strafrecht, maar is zich na afronding van haar studie voornamelijk gaan focussen op het arbeidsrecht. Tijdens haar studie is Laura actief geweest bij de studievereniging en heeft zij juridisch advies gegeven bij een rechtswinkel. Ook heeft zij tijdens haar studie gewerkt bij een advocatenkantoor in Groningen en zodoende al kennis kunnen maken met de advocatuur. Na ruim 4,5 jaar in het arbeidsrecht werkzaam te zijn geweest bij een advocatenkantoor in Utrecht, is zij in mei 2022 in dienst getreden bij De Clercq.

De dagelijkse praktijk

“Het arbeidsrecht is divers, altijd in ontwikkeling en zowel in de praktijk als op wetenschappelijk niveau erg uitdagend. Het arbeidsrecht past daarom erg goed bij mij. Ik haal energie uit het verder brengen van mensen en door het overzicht te bewaren cliënten te adviseren over de beste oplossing. De diversiteit van het arbeidsrecht komt ook terug in mijn praktijk; ik houd mij bezig met verschillende aspecten binnen dit rechtsgebied. Hierbij kun je denken aan advisering op het gebied van het individueel en collectief ontslagrecht en arbeidsongeschiktheid (waaronder ook het sociale zekerheidsrecht). Ik houd mij daarnaast bezig met het adviseren van ondernemingsraden en het geven van trainingen.”

Rechtsgebiedenregister

Laura Gringhuis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.