Vernieuwend en gefocust

Al sinds de oorsprong van ons kantoor in 1850 kijken we bij De Clercq vooruit. Waar liggen úw kansen? Waar liggen de onze? En hoe kunnen we samen excelleren? Dat vergt visie, maar ook focus. We hebben ons daarom gespecialiseerd in een select aantal rechtsgebieden en in specifieke markten. Hierbinnen volgen we de ontwikkelingen op de voet, analyseren we de impact ervan en ontwikkelen we inventieve juridische oplossingen. We begeven ons hierbij voorbij de grenzen van het bekende, het voorspelbare en het alledaagse. Want het gaat om ú. En u wilt voorop blijven lopen.

Klantgericht en coöperatief

We streven naar een gelijkwaardige samenwerking en een partnerschap met onze cliënten. De lange termijn gaat daarbij voor kort gewin. We investeren daarom graag tijd en energie om u en de context waarin u opereert beter te leren kennen. Dat werkt prettig en effectief, voor u én voor ons. Onze benadering wordt breed gewaardeerd. Veel cliënten – in heel Nederland en daarbuiten – vinden de weg naar De Clercq dan ook via aanbeveling.

Daadkrachtig en doelgericht

Verwacht van ons geen wollig taalgebruik of verhullend jargon, want De Clercq is een no-nonsense kantoor. We zijn recht door zee, strijden met open vizier en zeggen waar het op staat. Datzelfde verwachten we van u. Om uw doel te bereiken, gaan we pragmatisch en creatief te werk. En zolang het uw zaak dient, durven we de gebaande paden te verlaten. Zo nemen we belemmeringen weg en geven we u ruim baan.

Vlijmscherp en kritisch

Om voor u het beste resultaat te kunnen realiseren, leggen we de lat voor onszelf hoog. Goed is niet goed genoeg, we willen excelleren. Daarom selecteren we onze juristen op hun expertise en ervaring en op hun vermogen zich vast te bijten in een dossier. Want kennis telt, ervaring geeft overwicht en elk detail kan doorslaggevend zijn. We durven u daarom te beloven dat De Clercq de beste kennis van zaken heeft om u of uw juridische afdeling bij te staan in een geschil.

Sociaal en betrokken

De Clercq staat middenin de maatschappij. Naast úw belang dienen we daarom graag het algemene belang. Zo ondersteunen we met kennis, inspanning en financiële middelen – en vooral ook met plezier – diverse instellingen, verenigingen en initiatieven, waaronder ZZ Leidenstichting SPARKClimbing the Right Tree en het Ronald McDonald Huis Leiden. Daarnaast zijn scholieren en studenten welkom voor stages en voorlichtingsbijeenkomsten en delen we onze kennis graag via workshops en gastcolleges.

Duurzaam en verantwoord

Om onze ecologische footprint te beperken, passen we onder meer ledverlichting toe, gebruiken we gecertificeerd groene stroom, reizen we minder door video-conferencing en pakken we vaker de kantoorfiets. Als goed werkgever bewaken we bovendien de werk-privébalans van onze medewerkers, stimuleren we de teamspirit met gezamenlijke lunches, een wekelijkse borrel en kantooruitjes, dragen we bij in de kosten van een sportabonnement en komt maandelijks de stoelmasseur langs. Zo werkt De Clercq voor, met én in de maatschappij en houden we rekening met elkaar en met onze (sociale) omgeving.

Ons team

Tim de Vries
Menno de Wijs
Renate Vink-Dijkstra
Laura Gringhuis
Judith Kluitman
Thomas Carstels
Jarno de Graaf
Eveline Bakker
Caroline Mehlem
Robert Sanders
Jessica van der Geest
Sietske Bakker
Renée Huijsman
Per van der Kooi
Natascha van Duuren
Francis
Annemarie van Egmond
Jeroen van Helden
Marry
Janny
Wilma
Marcel Broekhuis
Sonja Geldermans
Barbara van Dam
Monique
Cherelle
Jaouad
Cokkie
Barry
Arjen
Sacha Krekel
Ilona
Ernst
Henriette
Rob
Jeanette
Claudine
Liselotte
Puck
Janbert
Jan-Pieter
Marlene
Anje
Renate
Hanneke
Ria
Montse
David
jacco
Lana
Michelle
Paul
Astrid