Blogreeks

Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Tegelijkertijd is pensioen ook ingewikkelde materie. Niet alleen voor werknemers, maar ook voor werkgevers. Sinds juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen in werking getreden en uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenregelingen zijn omgezet naar het vernieuwde pensioenstelsel. De komende weken bespreken wij de rol van de ondernemingsraad aan de hand van de volgende blogs:

 

  1. Wat is pensioen
  2. De rol van de OR
  3. Hoe verloopt een instemmingstraject
  4. Welke keuzes kunnen worden gemaakt en wat is de rol van de OR hierbij
  5. De rol van de OR bij de wijziging van arbeidsvoorwaarde
  6. De rol van de PV/PVT.

 

Met deze blogreeks wordt duidelijk hoe de belangen van de medewerkers bij de pensioentransitie goed kunnen worden behartigd en hoe de rol van de OR kan worden ingevuld.

Heb je vragen over de onderwerpen van deze blogserie of andere medezeggenschapsrechtelijke thema’s, dan helpen wij jullie graag verder.

Vragen?

Neem voor vragen contact op met Eveline Bakker, Advocaat Medezeggenschap & Ondernemingsrecht, Jan-Pieter Vos, Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen of Barbara van Dam-Keuken juridisch medewerker Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen.

Nieuwsbrief

Wil je elke maand een overzicht van updates en blogs in je mailbox? Klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!