Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Herstructureringen


Veel ondernemingen worden vroeg of laat geconfronteerd met de situatie dat moet worden ingegrepen zodat de onderneming weer gezond wordt én blijft. Een herstructurering is één van de mogelijkheden om dit te bereiken. Het besluit en de gevolgen daarvan zijn complex en ingrijpend voor ondernemers, medewerkers, klanten en crediteuren. Dit geldt zeker voor een onderneming in financiële moeilijkheden. In korte tijd zien betrokken partijen zich dan geconfronteerd met veel problemen. Daarbij bestaat behoefte aan snel en doortastend handelen, advies over posities, mogelijkheden en oplossingen, maar ook aan inzichten vanuit diverse invalshoeken. Niet alleen met als doel de onderneming of een deel daarvan in veilig vaarwater te brengen, maar ook om belangen van bijvoorbeeld crediteuren, aandeelhouders of werknemers veilig te stellen.

De advocaten van De Clercq hebben jarenlange ervaring op alle gebieden die relevant zijn voor het adviseren en – als het nodig is – het procederen in situaties waar ondernemingen in moeilijkheden verkeren. Snelle actie kan immers essentieel zijn. Alle expertise die hierbij komt kijken, is samengebracht in het herstructuringsteam van De Clercq en indien nodig wordt met andere specialisten zoals accountants en fiscalisten samengewerkt. Een integrale aanpak om het beste resultaat te behalen.

In de afgelopen jaren is het herstructureringsteam bij diverse grote landelijke kwesties betrokken geweest en heeft zij, zowel aandeelhouders, bestuurders, ondernemingsraden als crediteuren, geadviseerd.

U vindt hier meer informatie over onze specialisten. Ook kunt u het gratis whitepaper downloaden of de laatste blogs lezen. Heeft u vragen? Stel ze direct via de live chat. Of neem contact op voor een kennismaking of advies. Wij staan graag voor u klaar.

Q&A herstructurering

Antwoorden op de meest gestelde vragen

De aandacht voor herstructureringen en de oplossingen die daarmee worden bereikt, nemen sterk toe. Onze specialisten ontvangen steeds meer en concrete vragen en opdrachten rond dit onderwerp. Zij hebben de meest gestelde vragen beantwoord in deze uitgebreide Q&A! Met daarin aandacht voor de gevolgen van een herstructurering voor een onderneming en haar medewerkers.

Download de Q&A

Contactpersonen

Advocaat / Partner

Sacha Krekel

Advocaat / Partner

Renate Vink-Dijkstra

Ontvang tips en aandachtspunten voor uw situatie

Herstructureringstool

Verkeert uw onderneming in financiele moeilijkheden? Overweegt u om deze opnieuw in te richten en bent u op zoek naar tips en handvatten? Om u op weg te helpen hebben onze specialisten een tool ontwikkeld. U hoeft alleen de vragen te beantwoorden, de tips en aandachtspunten die op uw situatie van toepassing zijn verschijnen direct en bieden eerste handvatten om mee aan de slag te gaan.

Herstructureringstool
Gratis whitepaper

Aandachtspunten voor een succesvolle herstructurering

Door de huidige crisis krijgen onze specialisten steeds vaker vragen op het vlak van herstructurering. Naar aanleiding daarvan is een whitepaper geschreven met daarin een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan moet worden gedacht. Klik op de knop hieronder, laat uw gegevens achter en ontvang het whitepaper direct in uw mailbox!

Whitepaper herstructurering

Blogs in Herstructureringen