Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Rijksoverheid neemt voor het eerst antidiscriminatiebepaling op in een contract

Ernst van Win

4 maart 2016 - < 1 minuten leestijd

Onlangs heeft de Rijksoverheid een eerste contract met daarin een antidiscriminatiebepaling ondertekend. In elk contract voor de inhuur van uitzendkrachten dat de Rijksoverheid met een bedrijf sluit, staat voortaan zo’n bepaling. Wordt een partij veroordeeld voor discriminatie dan kan de overheid via het beding een contract stopzetten.  

Dit eerste contract is in samenwerking met de uitzendbranche ontwikkeld. Het is één van de maatregelen die de Rijksoverheid neemt in de strijd tegen discriminatie. Een andere maatregel is de oprichting (in mei 2015) van een speciaal team bij de inspectie SZW voor het bestrijden van arbeidsdiscriminatie. Dit team onderzoekt of een werkgever beleid voert tegen discriminatie. Doet de werkgever dat niet dan wordt de werkgever alsnog gedwongen een beleid op te stellen en riskeert de werkgever mogelijk een boete.

In het tweede kwartaal van dit jaar start een voorlichtingscampagne om arbeidsmarktdiscriminatie tegen te gaan. Het doel is om de komende jaren veel organisaties te bewegen om zich hierbij aan te sluiten.

Datum actualiteit: 18 februari 2016
Bron: Rijksoverheid

Wij kunnen u helpen bij het opstellen van contracten of van een advies voorzien bij vragen op dit gebied. Neem daarvoor contact op met Ernst van Win of 071-5815305

Ook interessant?