Een informatiebeveiligingsbeleid is dan ook niet compleet zonder passende aandacht voor training, bijscholing en bewustwording van en onder het personeel. Het is bovendien wettelijk verplicht om hier aandacht aan te besteden. Deze verplichting volgt impliciet uit de AVG en expliciet uit NIS2. Voor het verzaken van deze bijscholingsverplichting zijn in het verleden al eens boetes opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

 

Onlangs gaf Jeroen van Helden een webinar over security awareness in samenwerking met E-WISE, een van de grootste aanbieders van e-learnings in Nederland. In dit geval was het webinar specifiek bedoeld voor docenten en andere medewerkers van scholen. Tijdens het webinar vertelde Jeroen onder meer over de dreigingen waar scholen zoal mee te maken hebben, basisprincipes op het gebied van informatiebeveiliging, cybersecurity wet- en regelgeving, toepasselijke normenkaders, de verschillende manieren waarop hackers een netwerk kunnen binnendringen en specifieke aandachtspunten voor gebruikers.

Vragen?

Wil je meer weten over NIS2 of de juridische aspecten van cybersecurity, neem contact op met Jeroen van Helden.

Nieuwsbrief

Wil je elke maand een overzicht van updates en blogs in je mailbox? Klik dan hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!