OR Live: Duurzame inzetbaarheid!

Op 12 oktober aanstaande vindt de OR Live, de grootste jaarlijkse expo- en workshopdag voor ondernemingsraden, weer plaats. Natuurlijk zijn ook de medezeggenschapsspecialisten van ons WOR-team weer present en zullen zij een aantal interessante workshops verzorgen. Na Renate neemt Ernst het stokje over!

OR & Duurzame inzetbaarheid: door Ernst van Win

In tijden van schadelijke personeelstekorten is duurzame inzetbaarheid en strategisch personeelsbeleid een hot item. Het is in veel sectoren onmogelijk om mensen te werven, het is ook moeilijk om goede krachten te behouden. Goede arbeidsvoorwaarden en omstandigheden spelen daarbij een rol. Maar om medewerkers duurzaam aan de organisatie te binden is veel meer nodig.

De rol en taakopvatting van de medezeggenschap is daarbij cruciaal. Bijna alle bestuurderskeuzes rond (extra) arbeidsvoorwaarden zijn instemmingsplichtig. Een beleid gericht op het slimmer, langer en gezond in dienst houden van medewerkers in elke werk/levensfase is dan ook een absolute must. Dat beleid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de bestuurder, HR en vooral van de OR. In deze workshop krijg je handige tips.

Wij zijn de hele dag op de beurs aanwezig om oude bekenden te begroeten en nieuwe mensen te leren kennen. De mensen die ons al kennen weten dat wij het altijd leuk vinden om met hen te sparren over wat er zoal binnen hun organisatie leeft, vragen te beantwoorden en dat de celebrations klaar staan. Ook demonstreren wij graag onze gratis WOR-app.

Wij hebben weer zin in deze dag! U ook? Meld u dan aan!

Twijfelt u nog of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Ernst van Win, Advocaat en Partner Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen