Het bestuur van het Ronald McDonald Huis Leiden heeft een waardig opvolger gevonden voor de dit jaar helaas veel te vroeg overleden Ron van Eijk. Vanaf januari 2015 vervult Ernst van Win, managing partner van De Clercq advocaten notarissen, de functie van voorzitter in het dagelijks bestuur van dit Huis. “Ik had eigenlijk tegen iedereen gezegd dat ik geen nieuwe functies meer zou aannemen, maar dit is wel een buitengewoon mooi doel.”

Maatschappelijk betrokken, zo kun je Ernst van Win zeker kwalificeren. De in 1959 in Den Haag geboren advocaat heeft een enorme staat van dienst binnen zijn eigen vakgebied, aangevuld met ruime bestuurlijke ervaring in cultuur, gezondheidszorg en welzijn. Hij schrijft, spreekt, bemiddelt en bestuurt. De spaarzame tijd die overblijft vult hij met zijn vrouw, zoon, dochter en zijn andere grote liefde: de muziek. “Het is een rode draad in mijn leven. Ik was trompettist bij onder meer het Residentie Orkest en ben daar van 1990 tot 2002 ook bestuurslid geweest. Mijn vrouw is harpiste, en mijn zoon wil filmcomponist worden”, vertelt hij. Kunst is belangrijk in huize van Win. En dat komt ook tot uitdrukking in zijn vele andere activiteiten. Sinds 2009 is hij voorzitter van de Stichting Zakenvrienden van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. En in 2012 begeleidde hij met een team medewerkers de aankoop van de oudste Rembrandt ter wereld voor het Stedelijk Museum De Lakenhal.

Het bestuur van het Ronald McDonald Huis Leiden verheugt zich op de komst van deze sympathieke en bekwame bestuurder die zich naast het Huis ook sinds 2012 als lid van de Raad van Toezicht inzet voor STEK Jeugdzorg. “Ik heb eigenlijk gezegd dat ik vanaf dit jaar niets extra’s meer zou doen. Maar sinds de oprichting zijn we als sponsor met het hele bedrijf al betrokken bij het Huis. Ik kende Ron van Eijk goed en ben al heel lang enthousiast over het doel. Het is fijn dat wanneer er een probleem is met je kind, er organisaties zijn die iets dóen. Dat ervaar ik bij STEK en dat denk ik ook aan te treffen in het Huis. Hoe fijn is het dat je dicht bij je zieke kind kunt zijn. Waar je kunt slapen, ontspannen of werken. En dan ook nog eens op zo’n mooi plekje in Leiden en met zó veel enthousiaste vrijwilligers. Ik heb er enorme zin in. Het is een gezond Huis, met warme mensen waar ik eerste maar eens met genoegen naar ga luisteren en kijken. Ik hoop samen met mijn medebestuursleden de continuïteit zo goed mogelijk te kunnen waarborgen.”

Vragen?

Heeft u vragen over het Ronald McDonald Huis, neemt u contact op met Ernst van win, partner, advocaat & mediator.