Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Meer tijdelijke contracten voor jongeren tot 27 jaar

30 juni 2010 - < 1 minuut leestijd

Werkgevers mogen binnenkort jongeren tot 27 jaar tijdens de crisis tot vier keer toe een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aanbieden. De maximale duur van de opeenvolgende contracten mag bij elkaar vier jaar zijn. Wordt deze duur overschreden of wordt een werknemer een vijfde arbeidsovereenkomst aangeboden, dan ontstaat van rechtswege een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De Eerste Kamer heeft ingestemd met dit wetsvoorstel, dat beoogt te voorkomen dat jongeren vanwege de economische crisis eerder worden ontslagen.

Voor werknemers van 27 jaar en ouder blijft de regel dat na drie jaar van opeenvolgende tijdelijke contracten of bij het vierde contract een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat.

De tijdelijke maatregel geldt in principe tot 1 januari 2012. Als de economische crisis aanhoudt, kan de maatregel worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014. Zodra de wet is gepubliceerd in het Staatsblad en de ingangsdatum bekend is, zullen wij dit op onze website melden.

Ook interessant?