18th century rock ’n roll

New Dutch Academy legt zich met veertig jonge en toegewijde muzikanten toe op muziek uit de 18de en begin 19de eeuw. “18th century rock ’n roll; ik vind het ongelofelijk leuk om deze muziek bij een jong publiek onder de aandacht te brengen,” zegt Ernst.

Carrière

In de beginjaren van zijn carrière leidde Ernst van Win (62) een dubbelleven. Overdag werkte hij als advocaat en ’s avonds stond hij op het podium met verschillende beroepsorkesten, waaronder het Residentie en het Residentie Bach orkest. Inmiddels werkt Ernst voor veel kunstinstellingen, zoals musea, orkesten en hun ondernemingsraden en musici. Hij begeleidde daarnaast spraakmakende kunstaankopen.

Het barokorkest New Dutch Academy is gevestigd in Den Haag in het Koorenhuis en staat onder leiding van dirigent en artistiek leider Simon Murphy. Murphy, volgens Radio 4 ‘the Indiana Jones of the Baroque’, wordt gezien als een autoriteit op gebied van vroege klassieke symfonieën en heeft vele prijzen op zijn naam staan.

De voorbereidingen en de fondsenwerving voor zijn nieuwste project ‘Dutch Crown Jewels – 18th Century Symphonic Gems from the Court of Orange’ is in volle gang. Dit project markeert meteen het 20-jarig bestaan van het orkest in 2022.

“Als voorzitter is het mijn wens om het orkest en het bestuur een nieuwe impuls te geven na de voor culturele instellingen zo moeilijke periode. We hebben plek voor een enthousiast jong bestuurslid op het gebied van social media en pr, iemand met affiniteit voor muziek.” Komend jaar ligt voor dit orkest veel moois in het verschiet. Nu alvast genieten van de muziek van New Dutch Academy? De albums zijn te vinden via de website van NDA en op Spotify.