Rob Ludding studeerde Nederlands en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam en startte zijn loopbaan in 1974 als advocaat bij advocatenkantoor Blackstone, Rueb & Van Boeschoten. Hij vervolgde zijn carrière na een kort intermezzo als directiesecretaris bij een elektrotechnisch bedrijf in 1980 als bedrijfsjurist bij Shell International in Londen en Den Haag. Van 1992 tot 2005 was Rob advocaat/ partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuyn. Vervolgens was hij gedurende 6 jaar als of counsel verbonden aan DLA Piper in Amsterdam, waar hij werkzaam was in de Europees- en mededingingsrechtelijke advies- en procespraktijk. Daarna voerde Rob zijn eigen praktijk binnen MBF Advocaten in Rijswijk. Van 1998 tot 2005 was hij tevens advocaat van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (de huidige Autoriteit Consument en Markt). Rob publiceert veelvuldig en deelt zijn kennis daarnaast als (gast)docent via – onder andere – de Universiteit van Amsterdam, de Stichting Beroepsopleiding voor Octrooigemachtigden en de Grotius Academie.

Rob Ludding: “Ik ben specialist op het gebied van het Europese recht in ruime zin, dat – op talloze gebieden en vaak onverwachts – rechtstreeks doorwerkt in de Nederlandse rechtsorde. Met mijn kennis en ervaring verwacht ik de komende jaren met name een bijdrage te kunnen leveren aan de Ondernemingsrechtelijke praktijk van De Clercq. Daarnaast zal ik graag betrokken worden bij geschillen met betrekking tot de uitoefening van intellectuele eigendomsrechten, een rechtsgebied dat mij al sinds mijn afstuderen boeit en waarover ik regelmatig publiceer.”

Natascha van Duuren, advocaat/partner bij De Clercq: “De Clercq verheugt zich op de komst van Rob. Met zijn jarenlange ervaring op het snijvlak van mededingingsrecht en IE zijn wij ervan overtuigd dat wij deze praktijk nog verder kunnen uitbouwen. De gedegen expertise van Rob is een waardevolle toevoeging op de kennis en ervaring die wij al in huis hebben.”