Hoelang werk je al bij de Clercq?

Ik werk nu 6 jaar bij de Clercq. De dag dat ik werd aangenomen was voor mij een gouden dag: ik startte een nieuwe baan en ontmoette deze dag ook nog eens mijn man.

Wat vind je het leukste aan werken bij de Clercq?

Het is een totaalplaatje van verschillende factoren: er hangt een fijne sfeer binnen het kantoor en tussen de kantoorgenoten, er is sprake van een sterke onderlinge samenwerking, iedereen is gedreven en heeft plezier in het werk. Dit draagt allemaal bij aan een positieve bedrijfscultuur. Ik voel me hier als een vis in het water.

Wat trekt jou het meest binnen de advocatuur en specifiek binnen het arbeidsrecht?

De advocatuur is divers en dynamisch. Naast de vaste werkzaamheden komen er gedurende de werkdag altijd nieuwe casussen en vraagstukken bij die behandeld moeten worden. Als advocaat moet je snel denken en gericht handelen. Dit zorgt ervoor dat het werk uitdagend blijft.
Het arbeidsrecht heeft daarnaast zowel een zakelijke als een menselijke kant. Naast het juridische aspect schenk ik ook persoonlijke aandacht aan mijn klant: de klant moet zich echt gehoord, begrepen, en geholpen voelen op ieder vlak.

Kan je iets vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?

De afdeling arbeidsrecht start elke maandag met een teamoverleg. Gezamenlijk bespreken wij dan de werkverdeling, de werkdrukte en de aankomende activiteiten. Daarnaast bieden we elkaar nieuwe inzichten en ideeën, en geven we input waar nodig. Op die manier hopen we van elkaar te leren en blijven we onszelf continue ontwikkelen.
Daarna vervolgt mijn dag zich met diverse hulpvragen van cliënten. Deze variëren van verzoekschriften bij reorganisatie, medezeggenschapsrechtelijke vragen en OR, tot aan casussen over bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag.

Heb je nog een leuke anekdote die je met ons wil delen?

Binnen onze beroepsgroep is er veel sprake van vakjargon. Aan de start van mijn carrière als arbeidsrecht advocaat maakte ik toen een misser. Ik sprak een mannelijke wederpartij aan als collega. Maar een mannelijke advocaat wordt confrère genoemd, en een vrouwelijke advocaat collega. Dat was destijds een beginnersfout waar ik achteraf gezien wel om kan lachen.

Contact

Heb jij een juridische hulpvraag of ben jij benieuwd naar carrièremogelijkheden bij De Clercq? Voel je dan vrij contact met ons op te nemen!