Specialisatie

De Clercq is gespecialiseerd landelijk werkend kantoor met 34 advocaten, twee notarissen en  vier kandidaat-notarissen. De Clercq is weliswaar een full service kantoor maar ook een kantoor dat door de branchegerichte en gespecialiseerde aanpak een aantal niches binnen zijn geleding heeft. De Clercq adviseert zowel veel (semi-)overheidsinstellingen, MKB en beursgenoteerde bedrijven. De Clercq is lid van EuropeFides, een Europese organisatie (met wereldwijde connecties) van onafhankelijke belastingadviseurs, gecertificeerde accountants en advocaten, waardoor zij haar cliënten van dienst kan zijn bij grensoverschrijdende kwesties.

Expertises

Met een geschiedenis van meer dan 160 jaar, belichaamt De Clercq de sterke combinatie van traditie en moderniteit. Veel van onze cliënten zijn al jaren verbonden aan ons kantoor. De juristen zijn in staat cliënten te voorzien van meertalig advies op een efficiënte manier rekening houdend met de verschillende juridische systemen en culturele verschillen.

De Clercq heeft een sterke expertise op het gebied van:
–    Ondernemingsrecht/Fusies en Overnames/Compliance/Joint Ventures
–    Commerciële contracten
–    ICT-recht/Intellectueel eigendomsrecht/Privacy
–    Arbeidsrecht/Medezeggenschapsrecht
–    Vastgoed- en Bestuursrecht
–    Litigation/Mediation/Arbitrage

Nieuw bestuursmodel

Een groeiende organisatie vraagt ook om een nieuw bestuursmodel. Sinds kort is advocaat/partner Ernst van Win voorzitter van de maatschap en vormt hij samen met notaris/partner Erna Kortlang – de MT-voorzitter – het dagelijks bestuur van het kantoor. Beiden zijn echte bestuurders, zo was Erna Kortlang drie jaar voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie KNB en Van Win vanaf 2009 tot enkele maanden geleden deken van de Haagse Orde van Advocaten.