Jaarlijke bijeenkomst

In juni is er ook jaarlijks een bijeenkomst in één van de landen. Dit jaar Nederland, op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni a.s. Deze bijeenkomst van EuropeFides in Amsterdam wordt georganiseerd door De Clercq en Cox & Partners uit Hoofddorp.  Tijdens de Parijse dagen werden op vrijdag twee inhoudelijke seminars verzorgd door leden uit Duitsland (international tax planning, group tax audit) en een aangesloten lid uit de Verenigde Staten (over ‘FACTA’ – nieuwe wetgeving die ook US burgers of green card holders in NL gaat raken). Om 19.00 uur was er ‘Welcome Cocktail’. Naast ongeveer 60 leden/personen waren er de nieuwe leden (Malta, Turkije, Polen, Rusland) en potentiële leden (China, Korea, Kameroen). De vier mensen van De Clercq die aanwezig waren zijn: Götz Hempel, Janbert Heemstra, Ernst van Win en Maarten van Buuren.

Programma zaterdag

Het programma op de zaterdag begon vroeg. De dag was druk bezocht, tussen de 50 en 60 mensen waren de gehele dag aanwezig. Vanaf 9.00 uur waren er inhoudelijke seminars, presentaties van nieuwe leden, algemene punten van organisatorische aard en presentaties van EuropeFides-leden met betrekking tot vaktechnische aspecten. Daarbij was er een aantal genodigden die speciale presentaties gaven (bijv. het bedrijf CorpNordic (trust-activiteiten) uit Denemarken (met vestigingen in Zweden, Noorwegen en Finland). Aansluitend was er een diner in ‘Café Du Commerce’ dat door vrijwel alle aanwezigen werd bezocht.

Grote meerwaarde

De meerwaarde van het EuropeFides voor ons kantoor is groot. Het is een breed opgezet netwerk, voor zakelijke dienstverlening. Het bestaat uit belastingadviseurs, advocaten, notarissen, en accountants. Alle kantoren ondergaan een audit alvorens ze lid kunnen worden, zodat kwaliteit is gewaarborgd.