Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Werken bij De Clercq


Over werken bij De Clercq

We leggen de lat hoog, voor onszelf én voor jou. We zoeken daarom topjuristen met ambitie en een eigen stijl. Bevlogen mensen die iets extra’s brengen. Bruggenbouwers met een brede belangstelling voor – en grote betrokkenheid bij – hun cliënten, hun zaken en ons kantoor. Want wij zijn De Clercq. En onze excellente dienstverlening vraagt om excellente mensen.

Vacatures

Advocaat-stagiair


Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen is een van de grootste arbeidsrechtteams van Nederland. We adviseren bedrijven en (semi)publiekrechtelijke instellingen over alle aspecten van het arbeidsrecht.

LEES MEER

Notarieel medewerker


Vastgoed, Overheid & Notariaat

De sectie Vastgoed, Overheid & Notariaat werkt voor de private én de publieke sector. We adviseren in zaken met betrekking tot het vastgoed-, monumenten- en bestuursrecht en verlenen daarnaast notariële diensten.

Lees meer

Student stagiairs


Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De Clercq biedt je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen binnen de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen. Tijdens je kennismaking met de praktijk word je begeleid door een ervaren advocaat.

Lees meer

Student stagiairs


IT, IE & Privacy

De Clercq biedt je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen binnen de sectie IT, IE & Privacy. Tijdens je kennismaking met de praktijk word je begeleid door een ervaren advocaat.

Lees meer

Student stagiair


Marketing & Communicatie

De Clercq Advocaten Notariaat biedt je de mogelijkheid om vijf maanden stage te lopen binnen de stafafdeling van ons kantoor. Tijdens deze stage werk je samen met de manager Marketing & Communicatie.

Lees meer

Student stagiair


Ondernemingsrecht

Ben jij op zoek naar een uitdagende studentstage en zit je in de laatste fase van je bachelor of volg je een master? Solliciteer dan bij De Clercq! Wij bieden studenten de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen op de sectie Ondernemingsrecht/Tuchtrecht.

Lees meer

Open sollicitaties

Heb je geen passende vacature gevonden, maar denk je dat je wél een aanwinst voor ons kantoor zou kunnen zijn? Mail dan je cv met een overtuigende motivatie naar werkenbij@declercq.com. We houden je cv maximaal 6 maanden in portefeuille.

Voor meer informatie over werken bij De Clercq kun je contact opnemen met Annemarie van Egmond.

a.vanegmond@declercq.com /  +31 (0)71 581 54 43

Medewerkers aan het woord

Na twee jaar bij De Clercq kan ik zeggen dat werken bij De Clercq uitdagend, leerzaam en leuk is.

Uitdagend omdat het niveau van de advisering en de cliënten hoog ligt. Collega’s en cliënten verwachten dat je over alle aspecten nadenkt, alles goed afweegt en met een bruikbaar advies komt. Met een zesje kom je bij De Clercq niet weg. De Clercq heeft mooie cliënten en interessante en ingewikkelde zaken. Ook in het begin van mijn carrière werd ik daarin meegenomen en kon ik voorbereidend werk doen. Daarnaast heb ik al verschillende zaken en cliënten die ik zelfstandig behandel, uiteraard met overleg op de achtergrond als dat nodig is.

Ik leer elke dag nog veel van de ervaren partners en advocaten. Mijn teamgenoten nemen uitgebreid de tijd voor feedback, zodat ik blijf leren en mij verder ontwikkel. Over inhoudelijke of praktische onderwerpen kan ik altijd met mijn collega’s sparren. Intern wordt aandacht besteed aan het bijhouden van jurisprudentie en ontwikkelingen en het volgen van opleidingen en cursussen wordt gestimuleerd. Daarbij krijg ik de vrijheid om zelf te kiezen in welke richting ik mij wil ontwikkelen en op welke manier. Of dat nou het schrijven blogs en boekjes is of een bestuursfunctie.

Dat maakt werken bij De Clercq ook zo leuk. Je zorgt er zelf voor dat je werk doet dat je leuk vindt. Ook is de sfeer op kantoor erg goed. Ik heb veel lol met mijn collega’s, of het nou de partners, de seniors, de andere juniors of de ondersteuners zijn. Bij De Clercq wordt niet alleen op inhoud geselecteerd, maar ook op karakter. Gelijkwaardigheid is een kernwaarde van kantoor en voor kapsones is geen plek. Buiten werk gaan we ook geregeld op stap.

Voor mij ook niet onbelangrijk is dat ik ruimte heb om naast mijn werk andere dingen te doen die ik leuk en interessant vind. Natuurlijk werk ik wel eens tot laat of in het weekend, maar een gewoonte is het niet. Daardoor heb ik genoeg tijd voor mijn sociale leven, sporten en activiteiten buiten het werk, zoals de Jonge Balie. Bij De Clercq wordt het belang daarvan ook onderkend.

Advocaat

Eveline Bakker

Sinds begin 2014 ben ik werkzaam bij De Clercq. Wat mij vanaf het begin heeft aangetrokken, is de manier van werken binnen kantoor. Er wordt vanzelfsprekend hard gewerkt, maar je kunt altijd bij iemand binnen stappen wanneer je vragen hebt over een specifiek dossier of anderszins. Dat levert een efficiënte manier van werken op.

Bovendien heerst binnen het kantoor een prettige, informele sfeer. Sinds ik begonnen ben bij De Clercq heb ik alle ruimte gekregen om door te groeien, hetgeen er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik nu als advocaat-stagiaire werk.

Je krijgt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en je te focussen op die specifieke onderwerpen en rechtsgebieden die jou interesseren.

Naast het werk is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Op vrijdagmiddag hebben wij de kantoorborrel in onze eigen kroeg. Al deze dingen samen zorgen ervoor dat ik bij De Clercq op mijn plek ben.