Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Werken bij De Clercq


We leggen de lat hoog, voor onszelf én voor jou. We zoeken daarom topjuristen met ambitie en een eigen stijl. Bevlogen mensen die iets extra’s brengen. Bruggenbouwers met een brede belangstelling voor – en grote betrokkenheid bij – hun cliënten, hun zaken en ons kantoor. Want wij zijn De Clercq. En onze excellente dienstverlening vraagt om excellente mensen.

Dit vraagt De Clercq van je…

Je hebt een proactieve houding en bent niet bang om je comfortzone te verlaten en nieuwe wegen te bewandelen. Je bent collegiaal en sociaal. Je bekijkt de wereld om je heen met een open blik en zit bovenop de ontwikkelingen binnen je expertisegebied. Vanzelfsprekend sta je stevig in je juridische schoenen en kun je veel vrijheid en verantwoordelijkheid aan.

Je begrijpt bovendien dat ons kantoor geen ivoren toren is, maar een no-nonsense omgeving waarin we – in gelijkwaardigheid met cliënten en met elkaar – werken aan juridische oplossingen voor de vraagstukken van morgen. In heldere taal, met open vizier. Alleen zo kunnen we samen excelleren.

… en dit hebben we je te bieden

Je mag voor mooie klanten en aan interessante zaken werken. We geven je kansen om je (juridische) kennis en vaardigheden door opleiding en specialisatie te verbeteren. En je kunt rekenen op prima arbeidsvoorwaarden, afgestemd op je persoonlijke profiel. De Clercq geeft bovendien ruimte aan diversiteit en eigenheid en kent informele, collegiale omgangsvormen. Deuren staan open voor advies of ruggenspraak, maar ook voor een luisterend oor of een schouderklop. Ook lunchen we samen, borrelen we samen en ondernemen we regelmatig activiteiten.

Wil je meebouwen aan ons succes?

Verwacht je te kunnen voldoen aan onze verwachtingen en aan die van onze cliënten? En hebben we een vacature die bij je past? Dan gaan we graag het gesprek met je aan!

Medewerkers aan het woord

Ik werk inmiddels twee jaar bij De Clercq, en ik ga nog elke dag met veel plezier naar mijn werk. Wat maakt De Clercq uniek, is De Clercq eigenlijk wel uniek? Ik ken niet álle advocatenkantoren in Nederland, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of De Clercq uniek is, maar ik denk het wel.

Wanneer ik collega’s van andere advocatenkantoren spreek, dan springt vooral de vrijheid die ik bij De Clercq krijg eruit. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om artikelen in tijdschriften te schrijven over de soms lastige combinatie van nieuwe technologie en privacy. Daar krijg ik de ruimte voor.

Daarnaast heb ik bij De Clercq een goede ‘work-life balance’. Natuurlijk werk ik wel eens tot in de late uurtjes of in het weekend, maar een gewoonte is het niet. Dit geeft mij de ruimte om naast mijn werk te blijven sporten en een sociaal leven te hebben.

Ten slotte, ook niet onbelangrijk, heb ik niet alleen leuke collega’s met wie ik over inhoudelijke onderwerpen kan sparren, maar met wie ik ook op vrijdagmiddag in onze bruine kroeg ‘de Vlercq’ een (of meer) biertjes kan drinken.

Sinds begin 2014 ben ik werkzaam bij De Clercq. Wat mij vanaf het begin heeft aangetrokken, is de manier van werken binnen kantoor. Er wordt vanzelfsprekend hard gewerkt, maar je kunt altijd bij iemand binnen stappen wanneer je vragen hebt over een specifiek dossier of anderszins. Dat levert een efficiënte manier van werken op.

Bovendien heerst binnen het kantoor een prettige, informele sfeer. Sinds ik begonnen ben bij De Clercq heb ik alle ruimte gekregen om door te groeien, hetgeen er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik nu als advocaat-stagiaire werk.

Je krijgt de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en je te focussen op die specifieke onderwerpen en rechtsgebieden die jou interesseren.

Naast het werk is er ook genoeg tijd voor ontspanning. Op vrijdagmiddag hebben wij de kantoorborrel in onze eigen kroeg. Al deze dingen samen zorgen ervoor dat ik bij De Clercq op mijn plek ben.

Vacatures

Advocaat medewerker


IT, IE & Privacy

Ons IT, IE & Privacyteam bestaat uit specialisten op het gebied van IT, Privacy, IE, outsourcing en IT-aanbestedingen. Wij willen onze positie op de nationale markt op het gebied van Tech, Data Innovation vasthouden en uitbouwen.

Lees meer

Advocaat / partner


Vastgoed, Overheid & Notariaat

Het team bestaat uit specialisten op het gebied van de ruimtelijke ordening, bouwrecht, huur en notarieel recht. Onze specialisten treden op voor projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, woningcorporaties en VVE’s.

Lees meer

Student stagiaires


Vastgoed, Overheid & Notariaat

Het team Vastgoed, Overheid & Notariaat houdt zich dagelijks bezig met zaken op het gebied van het omgevingsrecht, subsidierecht, bestuursrecht, overheidsaansprakelijkheid, zowel in Nederland als in de Caribische delen van het Koninkrijk.

Lees meer

Student stagiaires


IT, IE & Privacy

De Clercq biedt jou de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen binnen de sectie IT, IE & Privacy. Tijdens deze twee maanden word je begeleid door een advocaat die je wegwijs maakt binnen kantoor.

Lees meer

Open sollicitaties

Heb je geen passende vacature gevonden, maar denk je dat je wél een aanwinst voor ons kantoor zou kunnen zijn? Mail dan je cv met een overtuigende motivatie naar werkenbij@declercq.com. We houden je cv maximaal 6 maanden in portefeuille.

Voor meer informatie over werken bij De Clercq kun je contact opnemen met Annemarie van Egmond.

a.vanegmond@declercq.com /  +31 (0)71 581 54 43