Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Gratis download van de Multidisciplinary Aspects-boekenserie

3 februari 2022 - 2 minuten leestijd

Digitale hypes veranderen in blijvende fenomenen. Neem bijvoorbeeld blockchain, de eerste ideeën daarover ontstonden eind jaren 90. Of recentelijk de apps rondom COVID-19. Ook Artificial Intelligence (AI) is niet meer weg te denken uit onze wereld en wordt meer en meer geaccepteerd of is soms zelfs al de standaard. Deze thema’s worden vanuit een multidisciplinaire benadering behandeld in een serie boeken. De Engelse vertalingen zijn hieronder beschikbaar als gratis download.

Informatietechnologieën hebben impact op ons sociale leven, op het juridische landschap en op de technische ontwikkelingen. Om de invloed te kunnen duiden en om oplossingen te vinden voor de vraagstukken die deze informatietechnologieën gegarandeerd met zich meebrengen, ontkomen we niet aan een multidisciplinaire kijk op deze ontwikkelingen.

Vanuit diverse perspectieven
Natascha van Duuren, specialist IE, IT en Privacy bij De Clercq, stelde samen met legal counsel & analyst Victor de Pous een drietal bundels samen. Hierin zijn publicaties samengebracht die enkele belangrijke informatietechnologieën vanuit diverse perspectieven behandelen. Tezamen vormt dit een totaalbeeld. De verschillende onderwerpen zijn gebundeld in aparte uitgaven: Blockchain, Artificial Intelligence en COVID-19 apps. In februari 2022 verschijnt de vierde bundel in deze reeks: Digital Security.

De Multidisciplinary Aspect-bundels zijn gericht op degenen die in hun organisaties met deze informatietechnologieën bezig zijn of hiermee aan de slag willen, voor politici en andere beleidsmakers die binnen hun domein met deze ontwikkelingen te maken hebben en voor iedereen met interesse in de invloed en ontwikkeling van blockchain, ai en corona-apps.

Gratis downloads
De gehele reeks is samengesteld in opdracht van het KNVI, het platform voor informatieprofessionals in Nederland en uitgegeven door DeLex in Amsterdam. De Engelse vertalingen van de eerste drie boeken zijn nu beschikbaar via de website van De Clercq. Klik op onderstaande titels om de PDF gratis te downloaden. Liever de Nederlandse uitgave lezen? Die zijn te bestellen via deLex Uitgeverij.

Multidisciplinary Aspects of Artificial Intelligence

Multidisciplinary Aspects of Blockchain

Multidisciplinary Aspects of COVID-19 Apps

Ook interessant?