Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Student stagiair Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen


De Clercq biedt je de mogelijkheid om twee maanden stage te lopen binnen de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen. Tijdens je stage word je begeleid door een ervaren advocaat of paralegal die je wegwijs maakt op ons kantoor in Leiden. Door collegiaal samen te werken met onze advocaten maak je de dagelijkse praktijk van de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen van dichtbij mee.

Stageomschrijving

In de periode dat je als stagiair bij De Clercq werkt, betrekken we je zoveel mogelijk bij lopende zaken. Je mag alle relevante dossiers inzien, woont besprekingen bij en gaat –indien mogelijk- mee naar zittingen. Daarnaast ondersteun je onze advocaten, bijvoorbeeld met het voorbereiden van notities, correspondentie, lezingen en adviezen. Zo maak je écht deel uit van ons team. Ook word je ingezet voor onderzoek. Dat kan onderzoek in een lopende zaak zijn, maar ook literatuur- en jurisprudentieonderzoek als voorbereiding op het schrijven van publicaties. Mogelijk zullen we je vragen om ook zélf artikelen te schrijven en te laten zien wat je in je hebt. Wordt een artikel dat jij hebt geschreven of waaraan je hebt meegewerkt gepubliceerd, dan word je uiteraard als (co-)auteur vermeld.

Over de sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De sectie Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen van De Clercq is een van de grootste en bekendste gespecialiseerde arbeidsrechtteams van Nederland. We adviseren onze cliënten over alle aspecten van het arbeidsrecht, zoals arbeidsovereenkomsten, concurrentie- en relatiebedingen, arbeidsvoorwaarden, pensioen, cao’s, optieregelingen, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, re-integratie, medezeggenschap, (collectief) ontslag, afvloeiingsregelingen, disfunctioneren, dossieropbouw, exit-regelingen, flexibele arbeid, grensoverschrijdende arbeid, expats en ambtenarenrecht. Dat belooft een leerzame stageperiode!

Dit verwacht De Clercq van je

  • Passie voor de advocatuur;
  • Een onderscheidend cv en een mooie cijferlijst;
  • Een proactieve houding, een open blik op de wereld om je heen en de moed om je comfortzone te verlaten;
  • Een collegiale en sociale instelling;
  • Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands.

Daarnaast volg je bij voorkeur een master in de richting Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen. Volg je een andere master of zit je nog in de bachelor-fase, dan weet je ons te overtuigen van je belangstelling voor het arbeidsrecht. Tot slot kies je er bewust voor om stage te willen lopen bij een jong en ambitieus kantoor waar je jezelf in korte tijd kunt ontwikkelen en je kennis kunt uitbreiden. Ook jij wilt immers – net als De Clercq – excelleren.

Dit heeft De Clercq je te bieden

  • Een uitdagende stageplek in Leiden, op een kantoor dat prima bereikbaar is per fiets, openbaar vervoer en auto;
  • Praktijkervaring met mooie klanten en interessante zaken;
  • Ruimte aan diversiteit en eigenheid;
  • Informele, collegiale omgangsvormen;
  • Een passende stagevergoeding en vergoeding van je reiskosten (voor zover niet gedekt door je studentenreisproduct).

Wil jij stage lopen bij De Clercq?

Mail dan je sollicitatiebrief met overtuigende motivatie, je cv, cijferlijst en – indien van toepassing – eerdere stagebeoordelingen naar Sanne Kramp (HR Manager). Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan telefonisch contact met Sanne op.

T  071 – 581 54 45

E   werkenbij@declercq.com