Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Manager Finance & Control


VACATURE MANAGER FINANCE & CONTROL (32/40 uur)

De Clercq zoekt een ambitieuze Manager Finance & Control die leiding geeft aan en meewerkt met onze financiële afdeling, het team verder ontwikkelt en de afdeling verder professionaliseert. Je overziet de business en zorgt voor relevante stuurinformatie. Je bent verantwoordelijk voor de jaarrekeningen, verslaglegging naar de toezichthouder en onderhoudt contacten met de accountant.

Het financiële team bestaat uit drie teamleden en maakt deel uit van bredere ondersteunende afdelingen (ICT, Facilitair en HR).

De huidige financiële processen zijn in hoge mate gedigitaliseerd; vanaf het scannen en herkennen van facturen tot en met het digitaal generen van jaarrekeningen. Wij werken vrijwel papierloos.

Je haalt veel energie en plezier uit het nog verder verbeteren van deze processen. Je werkveld is breed en beslaat de gebieden:

 • Financiën
 • Verslaglegging
 • Control en
 • Compliance

Dit vraagt De Clercq van je…
Wij zijn op zoek naar een accurate Manager Finance & Control met:

 • een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld: bedrijfseconomie of accountancy en control;
 • minstens 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur binnen de advocatuur of een andere zakelijke werkomgeving
 • uitstekende kennis van Exact Online en Excel en ervaring met het voeren van een gedigitaliseerde financiële administratie
 • ervaring in het opstellen van begrotingen en maandrapportages
 • de vaardigheden om als adviseur op te kunnen treden jegens de maatschap. Je durft standpunten in te nemen en denkt mee over een goede financiële bedrijfsvoering
 • de interesse om een vraagbaak en coach te zijn voor het financiële team en vaardig om met de andere stafleden samen te werken
 • ervaring met Legalsense (uren en facturen) en Visionplanner (jaarrekeningen) is een pré of je bent  digitaal vaardig en maakt je dit snel eigen
 • affiniteit of ervaring met compliance gerelateerde vraagstukken

… en dit hebben we je te bieden
 De Clercq is een nationaal en internationaal opererend advocaten- en notariskantoor waar de cliënt en de kwaliteit van de dienstverlening hoog in het vaandel staan. De staforganisatie is professioneel en dienstverlenend. De Clercq heeft informele en collegiale omgangsvormen. Respect voor mensen of gelijkwaardigheid is een belangrijke kernwaarde. Wij lunchen en borrelen samen en ondernemen regelmatig sociale activiteiten. Vanzelfsprekend kun je bij De Clercq rekenen op goede arbeidsvoorwaarden, afgestemd op je persoonlijke profiel en de mogelijkheid verder te groeien in je rol en als sparring partner van de maatschap.

Wil je meebouwen aan het succes van De Clercq?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Neem dan contact op met Sanne Kramp (HR Manager): 071 – 581 5445 of mail je sollicitatie naar werkenbij@declercq.com.

De Clercq biedt gelijke kansen aan haar werknemers en gelooft dat een diverse workforce de sleutel is tot succes. Wij beoordelen kandidaten op ervaring en vaardigheden. Wij zijn op zoek naar gepassioneerde werknemers en kijken ernaar uit om te ontdekken of deze rol bij jou past.