Opleiding

Grotius Academie – postacademische specialisatieopleiding Onderneming en Aansprakelijkheid

Universiteit Leiden – Rechtsgeleerdheid (master Ondernemingsrecht)

Universiteit Leiden – Bestuurskunde (master Crisis and Safety Management)

Carrière

Tim werkt sinds 2014 bij De Clercq en is advocaat sinds januari 2015. In zijn studententijd werkte Tim in de uitvaartbranche, liep hij diverse stages en was hij enkele maanden PADI-duikinstructeur op Sint-Maarten.

De dagelijkse praktijk

Tim houdt zich op zowel nationaal als internationaal gebied bezig met fusies en overnames, private equity, venture capital, bedrijfsopvolging, management buy-ins en buy-outs en joint ventures in uiteenlopende sectoren. Daarnaast adviseert hij over het opzetten van structuren en herstructureringen, strategische samenwerkingsverbanden tussen aandeelhouders en vennoten, het opstellen en beoordelen van (commerciële) contracten en over allerlei vraagstukken waar ondernemers en investeerders dagelijks tegenaan lopen. Tim behandelt regelmatig conflicten binnen ondernemingen, zoals geschillen tussen aandeelhouders, bestuurders of vennoten en adviseert en procedeert over (bestuurders)aansprakelijkheid.

Rechtsgebiedenregister

Tim de Vries heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 

  • Ondernemingsrecht

 

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.