Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

IT


De Nederlandse IT-sector is groot, innovatief en belangrijk en omvat grofweg alle leveranciers van producten en diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie die actief zijn op de Nederlandse markt. Door de toenemende digitalisering van (werk)processen zijn IT-leveranciers onmisbaar in de zorg, de transportsector, de financiële wereld, op scholen, bij de overheid… tja, waar eigenlijk niet? Niet voor niets wordt de IT-sector het kloppend hart van economie en samenleving genoemd.

Als ondernemer in de IT-sector heeft u veel uitdagingen die om snelle oplossingen vragen. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel, de concurrentie is fel en de wet- en regelgeving – onder meer op het vlak van privacy, cybersecurity en e-commerce – neemt toe. Onze specialisten kennen uw complexe speelveld als geen ander en kunnen hierdoor vlot schakelen met directie, technici, data scientists, HR en andere juristen die werkzaam zijn in de IT. Ze spreken dezelfde taal, kennen de problematiek en zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met hun specifieke expertise en ervaring behandelen onze advocaten een breed spectrum aan IT-vraagstukken. Welke partij is bij een vastgelopen IT-project aansprakelijk voor schade als gevolg van de vertraging. Wat kunt u doen als software niet voldoet, bijvoorbeeld omdat functionaliteiten ontbreken, vanwege kwetsbaarheden of doordat geen rekening is gehouden met de principes van privacy-by-design? Nu hard- en software steeds meer als dienst worden geleverd (denk aan SaaS, PaaS en IaaS), is het zaak om bij de totstandkoming van contracten meer aandacht te besteden aan de gevolgen van contractbeëindiging (re-transitie). Hoe krijgt u bijvoorbeeld uw data terug en hoe kan een andere partij de dienstverlening overnemen? Essentiële onderwerpen als aansprakelijkheid, continuïteit en privacybescherming mogen dan ook zeker niet ontbreken in een IT-contract.

We zijn er trots op dat we veel bedrijven uit de IT-sector tot onze cliënten mogen rekenen. We investeren dan ook in langdurige relaties en delen graag onze kennis via artikelen, boeken en lezingen in binnen- en buitenland. Ontwikkelingen zoals blockchain en Artificial Intelligence volgen we op de voet en ook bij de introductie van 3D-printing waren onze specialisten al in een vroeg stadium betrokken. Daarnaast is ons kantoor vertegenwoordigd binnen het KNVI en de Nederlands AI-coalitie. Zo dragen we bij aan de ontwikkelingen binnen de IT-sector en blijven onze specialisten ook zélf steeds up-to-date.