Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Handel & Industrie


De Hollandse koopmansgeest is al eeuwenlang een begrip in de wereld, de innovatieve Nederlandse maakindustrie vindt steeds weer nieuwe wegen om te blijven ontwikkelen en de productkwaliteit ligt in ons land op een hoog niveau. Bovendien biedt Nederland iedereen met ondernemingszin – van startup tot multinational en van zzp tot mkb – een uitstekend ondernemersklimaat. Geen wonder dat de (internationale) handel en de industrie nog altijd tot de grootste sectoren binnen de Nederlandse economie behoren.

Dat veel internationale ondernemingen ervoor kiezen om hun hoofdkantoor en/of hun belangrijke datacenters in Nederland te vestigen, toont aan dat de omstandigheden in ons land uitstekend zijn. Daarnaast is er – bijvoorbeeld vanuit Azië – veel vraag naar onze producten, met name omdat ze bekendstaan om hun veiligheid en kwaliteit. Er vindt dan ook volop internationale handel plaats. Om deze gunstige internationale concurrentiepositie te behouden, is het van belang om adequaat in te spelen op lokale omstandigheden, want voor ieder land geldt andere wet- en regelgeving.

Ons kantoor beschikt over een multidisciplinair team van doorgewinterde specialisten met een schat aan internationale kennis en ervaring die – letterlijk en figuurlijk – de taal van uw onderneming spreken. Ook zijn we lid van diverse internationale netwerken, zoals IR Global. Hierdoor hebben we tal van waardevolle contacten in het buitenland waarmee we nauw samenwerken. Dat maakt onze dienstverlening nóg completer.

We begrijpen de problemen waar u tegenaan kunt lopen niet alleen, maar zijn ze vaak zelfs voor door de actualiteit op de voet te volgen, cliënten gevraagd én ongevraagd te adviseren en cliënten waar nodig bij de hand te nemen. Zo proberen we procedures te voorkomen, want dat is in veel gevallen in het belang van alle partijen. Lukt dat niet, dan schuwen we een procedure uiteraard niet. Doordat we verschillende disciplines in huis hebben, kunnen we bovendien snel schakelen en alle afdelingen van uw onderneming bijstaan. Zo kunnen we u optimaal van dienst zijn en kunt u uw onverdeelde aandacht richten op úw core business: ondernemen.