Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Food & Agri


De Food & Agri sector in ons land onderscheidt zich onder meer op het gebied van productiviteit, innovatie, kwaliteit en voedselveiligheid. De sector is wereldwijd toonaangevend en behoort tot de tien door de overheid gedefinieerde Nederlandse topsectoren. Door economische en maatschappelijke ontwikkelingen is de sector continu in beweging. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op, de productie, verwerking en transport van levensmiddelen staan onder streng toezicht en ook im- en export zijn gebonden aan tal van regels. Dat maakt deze sector uniek en het ondernemen binnen de sector uitdagend.

Door onze fysieke aanwezigheid aan de rand van het Groene Hart – met de bollenstreek om de hoek en te midden van de grootste veilingen van Nederland – heeft ons kantoor van oudsher een sterke binding met de Food & Agri sector in al haar facetten, van onderzoek, ontwikkeling en productie tot (internationale) handel. Onze specialisten hebben dan ook jarenlange kennis en ervaring opgebouwd binnen deze sector en sommigen van hen hebben er zelfs hun wortels liggen. Aan een half woord hebben ze dan ook vaak al genoeg en dát bevordert onze dienstverlening.

Binnen De Clercq is veel expertise aanwezig om u bij alle aspecten van het zakendoen binnen deze sector te ondersteunen. Daarnaast hebben we de nodige ervaring met adviestrajecten in de vlees- en visverwerkende industrie. En onze bestuursrechtspecialisten vormen een uitstekende schakel tussen uw onderneming en de toezichthouder.

Gaat u een nieuw logistiek systeem implementeren en wilt u de afspraken met leveranciers goed vastleggen? Staat uw onderneming voor een fusie, overname of herstructurering? Wilt u de opvolging binnen uw familiebedrijf regelen? Heeft de toezichthouder zich bij uw onderneming gemeld? Wilt u als bestuurder een reorganisatie doorvoeren, groeit uw bedrijf zo hard dat een ondernemingsraad nodig is of wilt u de medezeggenschap anders inrichten? Met al deze én andere vraagstukken kunt u bij ons terecht.