Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Vincent Stavleu

Vincent Stavleu is een doortastende en gedreven advocaat die efficiënte en werkbare oplossingen nastreeft. Het belang van zijn cliënten staat hierbij vanzelfsprekend voorop. Dankzij zijn gevarieerde arbeidsverleden heeft Vincent ervaring met commerciële én ambtelijke werkomgevingen.

Opleiding en carrière

Vincent heeft een tienjarige loopbaan bij de politie gehad. Allereerst bij de politie Haaglanden en vervolgens als juridisch adviseur bij de Korpsstaf van de Nationale Politie. Bij de Nationale Politie behandelde hij onder meer politiek gevoelige bestuursrechtelijke dossiers in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur. Tijdens zijn werkzaamheden bij de Nationale Politie heeft Vincent binnen vier jaar zijn Master Rechten afgerond, waarna hij de overstap heeft gemaakt naar de advocatuur.

De dagelijkse praktijk van Vincent

“Mijn functie is breed en divers. Ik richt me op uiteenlopende kwesties waarbij zowel werkgevers als werknemers betrokken zijn. Naast het reguliere arbeidsrecht houd ik mij bezig met bestuursrecht en het ambtenarenrecht, waaronder de normalisering van de rechtspositie van ambtenaren. Binnen het bestuursrecht is het monumentenrecht een aparte tak van sport. Als specialist op dit gebied beschik ik over de juiste expertise om zowel overheden als trotse bezitters van monumenten bij te staan. De ervaring die ik in mijn ‘vorige leven’ heb opgedaan, komt mij bij dit alles uitstekend van pas.”

  • Nevenactiviteiten
    • Bestuurslid KaagBusiness
    • Docent Rijksuniversiteit Groningen

Persoonlijk vond ik de cursus van Vincent één van de beste die ik afgelopen jaren heb gevolgd. Hij is duidelijk, de vaart zit er goed in (en toch kan je het goed bijbenen). En ondanks dat de cursus intensief was en de dag lang kon ik mijn aandacht er goed bijhouden. Petje af. Dankzij Vincent zijn we een hoop wijzer geworden.

Recensie nav opleiding Wnra aan de Rijksuniversiteit Groningen

Kennisblogs van Vincent Stavleu