Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Vera Balvers

Vera Balvers werkt graag met professionals die te maken krijgen met (beroeps)aansprakelijkheid. In tucht- en klachtzaken komt ze op voor hun persoonlijke en zakelijke belangen en werkt ze doelbewust, planmatig en met Twentse nuchterheid toe naar een optimaal resultaat. Binnen het team Ondernemingsrecht van De Clercq werkt Vera mee aan het uitbreiden van de tucht- en klachtrechtpraktijk.

Opleiding en carrière

Na het afronden van haar master Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen startte Vera haar juridische loopbaan als advocaat bij het advocatenkantoor waar ze daarvoor al juridisch medewerker was. Daarna werkte ze als advocaat op een middelgroot kantoor in Den Haag. Sinds haar beëdiging als advocaat begin 2015 houdt ze zich vooral bezig met zaken op het gebied van (beroeps)aansprakelijkheidsrecht en vastgoed- en huurrecht. Ook was Vera gedurende twee jaar bestuurslid van De Jonge Balie in Den Haag. Sinds begin 2020 is ze bij De Clercq werkzaam als advocaat Tucht- en Klachtrecht.

De dagelijkse praktijk van Vera

“In onze tucht- en klachtrechtpraktijk sta ik hoofdzakelijk vrije beroepsbeoefenaren – zoals makelaars, medici, advocaten, notarissen, accountants, fiscalisten en deurwaarders – bij die op de kwaliteit van hun werk worden aangesproken. Vaak spelen bij dergelijke zaken persoonlijke belangen een grote rol. Dat maakt het soms lastig om het hoofd koel te houden. Als advocaat kan ik helpen door de nodige afstand te bewaren en de zaak op zijn merites te beoordelen. Wat belangrijk is om te beseffen, is dat het iedereen kan overkomen: niemand werkt foutloos, de drempel om een klacht in te dienen ligt laag en mensen worden steeds mondiger. Goede juridische bijstand is dan ook voor elke professional van belang.”

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Disciplina - Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten
    • Lid Vereniging Jonge Procesadvocaten

Kennisblogs van Vera Balvers