Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Paralegal

Barbara van Dam

Barbara van Dam is een enthousiaste paralegal met een passie voor medezeggenschap. Ze vindt het leuk om naar aanleiding van medezeggenschapsrechtelijke vragen bij diverse bedrijven een kijkje achter de schermen te mogen nemen.

Opleiding en carrière

Na haar studie Duitse taal- en letterkunde startte Barbara haar loopbaan als secretaresse bij een groot advocatenkantoor met een specialisatie in ondernemingsrecht. Sinds 2002 werkt ze bij De Clercq. Ze begon als juridisch secretaresse, maar is sinds 2010 paralegal. In die rol ondersteunt Barbara advocaten en cliënten op alle vlakken van het arbeidsrecht, met name op het gebied van medezeggenschap. Ook bereidt ze publicaties, presentaties en cursussen voor. Naast haar werk pakte Barbara de studie weer op. En niet zonder resultaat: in 2013 behaalde ze aan de Universiteit Leiden haar bachelor Rechten.

De dagelijkse praktijk van Barbara

“Binnen ons arbeidsrechtteam heb ik veel ervaring met medezeggenschap. In mijn studententijd werkte ik al mee aan een onderzoek naar het functioneren van ondernemingsraden. Daarnaast ben ik meerdere malen betrokken geweest bij het oprichten van een ondernemingsraad, was ik zelf actief lid van diverse ondernemingsraden en ben ik voorzitter van een medezeggenschapsraad geweest. Ik kan u dan ook vanuit de theorie én de praktijk adviseren over alle facetten van medezeggenschap.”

Kennisblogs van Barbara van Dam