Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Kandidaat-notaris

Stephanie Schoonhoven

Stephanie Schoonhoven is een zeer ervaren kandidaat-notaris met een solide trackrecord op het gebied van fusies en overnames, herstructurering en corporate governance. Ze staat als juridisch dienstverlener én adviseur graag naast haar cliënten, om samen tot de beste oplossingen, afspraken en contracten te komen.

Opleiding en carrière

Na het afronden van haar studie Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden in 1995 en de Beroepsopleiding Notariaat in 1999 voltooide Stephanie in 2000 de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie. Om haar adviesvaardigheden te verrijken, volgt ze momenteel bovendien de opleiding Legal Mediator bij het ADR Instituut. Stephanie heeft sinds 1995 als kandidaat-notaris en toegevoegd notaris bij diverse gerenommeerde kantoren gewerkt. In juli 2020 trad ze in dienst bij De Clercq, waar ze haar jarenlange ervaring inzet binnen de sectie Ondernemingsrecht.

De dagelijkse praktijk van Stephanie

“Als kandidaat-notaris is het in strikte zin mijn taak om te zorgen dat afspraken en contracten tussen partijen juridisch kloppen en dat is uiteraard belangrijk. Maar mijn meerwaarde zie ik toch vooral in het intensieve traject ‘aan de voorkant’. Als neutrale partij zie ik het als mijn rol om bij alle betrokken partijen inzichtelijk te krijgen wat ze zelf willen én om ervoor te zorgen dat ze ook elkaars standpunten begrijpen. Zo kan ik mijn cliënten helpen om tot betere overeenkomsten te komen. In mijn dagelijkse praktijk begeleid ik met name ondernemers bij het oplossen van hun juridische vraagstukken, variërend van het opzetten en structureren van activiteiten en ondernemingen tot en met bedrijfsoverdrachten – en alles wat daar tussen zit. Voor veel cliënten fungeer ik bovendien als klankbord en denk ik (pro)actief mee over mogelijke oplossingen.”

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
    • Voorzitter commissie Sportiviteit en Respect (MHC Forescate - Voorschoten)

Kennisblogs van Stephanie Schoonhoven