Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat / Mediator

Montse Rodríguez Escudero

Montse Rodríguez Escudero is een ervaren en gedreven advocaat die altijd vol enthousiasme klaarstaat voor haar cliënten. Ze houdt zich bezig met vrijwel alle aspecten van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht waarin zij gespecialiseerd is. Montse wordt door haar cliënten gewaardeerd om haar scherpheid, betrokkenheid en oplossingsgerichtheid. Daarnaast is Montse ook gecertificeerd mediator bij de Mediators Federatie Nederland (MfN).

Opleiding en carrière

Montse studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is beëdigd in 1996 en startte haar carrière als advocaat bij een groot internationaal advocatenkantoor. Ze heeft de Postacademische Leergang Arbeidsrecht met goed gevolg afgerond. Verder heeft zij diverse mediation opleidingen gevolgd. Sinds 2005 is zij werkzaam bij De Clercq.

De dagelijkse praktijk van Montse

“Ik sta grote en middelgrote bedrijven, bestuurders en ondernemingsraden bij in uiteenlopende kwesties, zoals bij herstructureringen, reorganisaties en outsourcing (wet overgang van onderneming). Ook adviseer ik over medezeggenschapsverhoudingen in internationale concerns. Daarnaast hou ik mij bezig met individuele en collectieve ontslagtrajecten en zieke werknemers. Ik verzorg regelmatig cursussen en workshops op het vlak van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht voor ondernemingsraden en voor HR-managers. Verder treedt ik op als mediator in arbeidsrechtelijke kwesties en in zaken waarbij ondernemingsraden onderling en/of met hun bestuurder bij betrokken zijn. Ook verzorg ik training aan mediators over de arbeidsrechtelijke aspecten van mediation bij het Centrum voor Conflicthantering in Haarlem.”

Rechtsgebiedenregister

Montse Rodríguez-Escudero heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht

Houdt zich ook bezig met:

 • Collectief ontslag
 • Medezeggenschap
 • Arbeidsmediation

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Montse Rodríguez Escudero is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA, de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA) 

 • Nevenactiviteiten
  • Lid Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten (VHAA)
  • Lid Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
  • Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Lid Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)

Kennisblogs van Montse Rodríguez Escudero