Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Teun Pouw

Teun Pouw is even bevlogen als betrokken en haalt voldoening uit het maximaal bedienen van zijn cliënten. Hij gaat als advocaat tot het uiterste, wat vaak leidt tot langdurige relaties. Daarnaast wordt Teun gekenmerkt door zijn professionele houding, zijn toegankelijkheid voor cliënten én collega’s en zijn liefde voor het vak.

Opleiding en carrière

Teun studeerde in 2004 aan de Universiteit Leiden af in Civiel recht en Bedrijfsrecht en werd in 2005 beëdigd als advocaat. Direct na zijn studie startte hij zijn carrière bij De Clercq. In 2009 rondde Teun de specialisatieopleiding tot BMM-merkengemachtigde van de Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht af. Sindsdien mag hij het keurmerk van de BMM voeren.

De dagelijkse praktijk van Teun

“Ik richt mijn aandacht vooral op kwesties in relatie tot intellectueel eigendom, ICT-recht, e-commerce en franchise. In dat kader kan ik u onder meer ondersteunen bij het deponeren van merken en modellen en het voeren van procedures met betrekking tot de bescherming van auteursrechten, handelsnamen, merken en modellen. Maar ik kan u ook bijstaan in (zakelijke) geschillen, waaronder geschillen over mislukte automatisering. Tot slot houdt ik me bezig met het opstellen en beoordelen van (gecompliceerde) overeenkomsten waarin vaak zeer specifieke aspecten van intellectueel eigendom en/of ICT-recht een rol spelen.”

 

Rechtsgebiedenregister

Teun Pouw heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Intellectueel eigendomsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 • Nevenactiviteiten
  • Lid Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht
  • Lid Vereniging voor Informatietechnologie en Recht
  • Lid Vereniging voor Reclamerecht
  • Lid Vereniging voor Distributie-, Franchise- en Agentuurrecht
  • Lid diverse commissies Jonge Balie bij de Hoge Raad der Nederlanden
  • Bestuurslid Ronald McDonald Business Breakfast Alphen aan den Rijn (t.b.v. Ronald McDonald-Huis Leiden, 2008-2012)
  • Lid Werving- en Selectiecommissie LEF (2012-2015)

De Clercq biedt een unieke combinatie van zowel deponering van merken, merkbewaking als eventueel procederen over de merken als service, hierdoor hebben we in plaats van twee serviceproviders er slechts een nodig. Daarnaast heeft onze contactpersoon Teun Pouw aan een half woord genoeg, waardoor we snel en efficiënt zaken doen.

Arjen Spierings Legal Counsel

Kennisblogs van Teun Pouw