Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Caroline Mehlem

Caroline is een advocaat die denkt in oplossingen. Haar grootste kracht is haar persoonlijke en doortastende aanpak. Dankzij haar betrokkenheid, kennis en duidelijkheid geniet ze veel vertrouwen onder cliënten én collega’s. Caroline is Française, maar heeft ook Duitse, Spaanse en Engelse roots. En ja: ze is inderdaad vijftalig en dát is natuurlijk mooi meegenomen.

Opleiding en carrière

Caroline heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden en studeerde af in Internationaal recht. Ze werkt sinds 2003 als advocaat bij De Clercq, waar ze zich bezighoudt met het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord. Met haar meertalige achtergrond en internationale belangstelling adviseert Caroline regelmatig en met plezier internationale cliënten. Daarnaast heeft ze zich gespecialiseerd in het onderwijsrecht en het ambtenarenrecht. Maar ook de mediation-opleiding die Caroline volgde, komt haar in haar praktijk uitstekend van pas.

De dagelijkse praktijk van Caroline

“In mijn werk als advocaat heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van werkgevers en werknemers op het gebied van het arbeidsrecht in al zijn facetten. Ik kan u bijstaan in individuele ontslagtrajecten en bij het opstellen van contracten, maar ook bij complexe reorganisaties en bedrijfsovernames. Als huisadvocaat van diverse ondernemingen hecht ik eraan mijn cliënten goed te leren kennen. Zo ontstaat vaak een jarenlange vruchtbare samenwerking. Mijn bijzondere interesse gaat uit naar het arbeidsrecht in het onderwijs en bij de overheid. Daarnaast mag ik mezelf expert noemen op het gebied van grensoverschrijdende arbeid.”

 

Rechtsgebiedenregister

Caroline Mehlem heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Arbeidsrecht

Houdt zich ook bezig met:

 • Collectief ontslag
 • Internationaal arbeidsrecht
 • Medezeggenschap

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 • Nevenactiviteiten
  • Voorzitter teams Onderwijsrecht, Ambtenarenrecht en Grensoverschrijdende arbeid
  • Lid European Employment Lawyers Association (EELA)
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht
  • Lid Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten
  • Lid Commissie Onderwijs & Arbeidsmarkt van BV Leiden

Kennisblogs van Caroline Mehlem