Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Jan-Willem Kolenbrander

Elke zaak heeft zijn specifieke kanten, elke cliënt zijn of haar specifieke wensen. Jan-Willem Kolenbrander begrijpt dit als geen ander. Hij streeft dan ook met veel geduld en volharding naar de oplossing die het beste voor ú werkt. Als topexpert op het gebied van franchising deelt Jan-Willem daarnaast graag zijn kennis via (vak)media, seminars, bijeenkomsten en cursussen.

Opleiding en carrière

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (afstudeerrichting Civiel recht) werkte Jan-Willem enkele jaren bij de grootste rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland. Daar werd zijn interesse voor commerciële samenwerkingsverbanden – zoals agentuur en franchise – aangewakkerd. Na zijn overstap in 2008 naar de advocatuur richt Jan-Willem zich volledig op franchise en franchise-gerelateerde kwesties. Sinds 2012 werkt hij bij De Clercq als gespecialiseerd franchiseadvocaat. Verder ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team. Ook staat Jan-Willem met enige regelmaat handelsagenten en principalen bij.

De dagelijkse praktijk van Jan-Willem

“Ik heb veel affiniteit met zaken die zijn gerelateerd aan de franchisesamenwerking en sta –in én buiten de rechtbank – zowel franchisegevers als franchisenemers bij. Daarbij kunt u denken aan (het voorkomen van) geschillen over non-concurrentiebedingen, exclusieve rayons en het beëindigen van de samenwerking. Daarnaast kunt u me inschakelen voor het opstellen en beoordelen van franchiseovereenkomsten, handboeken en aanverwante documenten. Ook de agentuurovereenkomst kent weinig geheimen voor mij. Dankzij mijn gedegen ervaring als procesadvocaat heb ik al menig procedure in het voordeel van mijn cliënten kunnen afwikkelen.”

 

Rechtsgebiedenregister

Jan-Willem Kolenbrander heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
  • Ondernemingsrecht
  • Verbintenissenrecht

Houdt zich ook bezig met:

  • Agentuur en distributie

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Nederlandse Vereniging van Procesrecht
    • Lid Vereniging van Distributie, Franchise en Agentuur (DFA)

Kennisblogs van Jan-Willem Kolenbrander