Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Janka Sintemaartensdijk

Janka Sintemaartensdijk is een ervaren advocaat, gespecialiseerd in arbeids- en medezeggenschapsrecht. Janka denkt graag mee met werkgevers, ondernemingsraden en werknemers bij het voorkomen of oplossen van geschillen. Dit doet Janka met veel enthousiasme, doortastendheid, oprechte interesse en betrokkenheid.

Opleiding en carrière

Na haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Janka sinds 2003 werkzaam in het arbeidsrecht. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur en in 2011 rondde Janka de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA, Erasmus Universiteit) met succes af. Naast adviseren en procederen, deelt Janka haar kennis graag door middel van het – op heldere en vlotte wijze –  geven van (inhouse) workshops en cursussen aan HRM en ondernemingsraden.

De dagelijkse praktijk van Janka

“Als arbeidsrechtspecialist adviseer – en indien nodig procedeer – ik  onder andere over het aangaan, wijzigen en/of beëindigen van (flexibele) arbeidsrelaties, reorganisaties en herstructureringen, overgang van onderneming, concurrentiebedingen, (langdurige) arbeidsongeschiktheid, arbeidsvoorwaarden (inclusief pensioen) en medezeggenschap. Daarbij heb ik een bijzondere interesse voor strategisch HRM. Ik bijt mij graag vast in een zaak, zonder een praktische oplossing uit het oog te verliezen. De formeel juridische oplossing hoeft immers niet altijd de beste te zijn.”

 

Rechtsgebiedenregister

Janka Sintemaartensdijk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Houdt zich ook bezig met:

  • Collectief ontslag
  • Medezeggenschap

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Janka Sintemaartensdijk is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland 

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
    • Lid Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)

Kennisblogs van Janka Sintemaartensdijk