Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Janka Sintemaartensdijk

Janka Sintemaartensdijk is een ervaren en enthousiaste arbeidsrecht advocaat. Met persoonlijke betrokkenheid is zij graag behulpzaam bij het voorkomen of oplossen van geschillen op het gebied van het arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht.

Opleiding en carrière

Na haar afstuderen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is Janka een aantal jaar als arbeidsrechtjurist werkzaam geweest bij een rechtsbijstandverzekeraar. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar de advocatuur en in 2011 rondde Janka de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA, Erasmus Universiteit) met succes af. Naast adviseren en procederen, deelt Janka haar kennis graag door middel van het geven van (inhouse) workshops en cursussen.

De dagelijkse praktijk van Janka

“Als arbeidsrechtspecialist adviseer – en indien nodig procedeer – ik  onder andere over het aangaan, wijzigen en/of beëindigen van (flexibele) arbeidsrelaties, (langdurige) arbeidsongeschiktheid, overgang van onderneming, concurrentiebedingen, arbeidsvoorwaarden (inclusief pensioen) en medezeggenschap. Naast werkgevers en ondernemingsraden, sta ik ook met enige regelmaat werknemers bij. Ik bijt mij graag vast in een zaak, zonder een praktische oplossing uit het oog te verliezen. In verband met de combinatie van organisatorische en individuele belangen, wat mij erg aanspreekt in het arbeidsrecht, is de formeel-juridische oplossing immers niet altijd de beste.”

 

Rechtsgebiedenregister

Janka Sintemaartensdijk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht

Houdt zich ook bezig met:

  • Collectief ontslag
  • Medezeggenschap

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Janka Sintemaartensdijk is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland 

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
    • Lid Pensioenrecht Balie (Nederlands Pensioenbureau)
    • Lid Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)

Kennisblogs van Janka Sintemaartensdijk