Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
CFO/COO

Hans Schuurman

Hans Schuurman is een doorgewinterde professional op het gebied van business & finance en kent feilloos de weg binnen de advocatuur. Hij is zelfverzekerd, overtuigend en doelgericht, maar ook aimabel en diplomatiek. Met zijn heldere communicatie en soepele omgangsvormen weet hij mensen van hoog tot laag in een organisatie te inspireren en mee te nemen op nieuwe paden.

Opleiding en carrière

Hans studeerde bedrijfskundige economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vanuit deze basis bouwde hij zijn expertise in de loop der tijd doelgericht uit door het volgen van tal van opleidingen en trainingen op het gebied van – onder meer – (project)management, communicatie, mediation en persoonlijke ontwikkeling. Ook volgde Hans in 2017 het executive programma ‘Leading Professional Service Firms’ aan Harvard Business School in Boston. Brede werkervaring deed hij onder meer op als (project)manager in het bank- en verzekeringswezen en bij diverse gerenommeerde advocatenkantoren. Sinds 2008 was Hans voornamelijk actief als interimmanager. Als (inter)nationaal gastspreker, gastdocent en dagvoorzitter deelt Hans regelmatig zijn expertise op het gebied van winst- en efficiëntieverbetering en de nieuwe ontwikkelingen in de advocatuur.

De dagelijkse praktijk van Hans

“Sinds mei 2020 ben ik bij De Clercq verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen de partners hun aandacht volledig richten op onze cliënten en op de vakinhoudelijke ontwikkeling van het kantoor. Als CFO/COO geef ik niet alleen leiding aan de staf, maar onderzoek ik vanuit mijn bedrijfskundige achtergrond de mogelijkheden om de organisatie verder te professionaliseren en efficiënter te maken. Wat ik ongelooflijk leuk vind aan deze job, is dat ik binnen het kantoor mag samenwerken met enthousiaste en gedreven mensen die vooroplopen in hun specialisme, een goede visie op de toekomst hebben en – net als ik – blij worden van innovatie en het onderzoeken van nieuwe ontwikkelingen. Daar krijg ik iedere dag weer enorm veel energie van!”