Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Guus Wife

Guus Wife is een gedreven advocaat met een brede belangstelling voor het arbeidsrecht – en dan met name de medezeggenschap. Hij bekijkt zaken rationeel en heeft daarbij oog voor de belangen van beide partijen. Guus houdt ervan om snel te schakelen en is hierdoor een slagvaardige onderhandelaar.

Opleiding en carrière

Guus heeft aan de Universiteit Leiden zowel de bachelor Rechtsgeleerdheid als de bachelor Notarieel recht afgerond, waarna hij in 2019 in het Arbeidsrecht is afgestudeerd. Tijdens de master Arbeidsrecht nam hij deel aan het Honours Class programma en zat hij tevens in het bestuur van de Leidse studievereniging voor Arbeidsrecht SLN. In juni 2019 trad hij in dienst bij De Clercq.

De dagelijkse praktijk van Guus

“Binnen onze arbeidsrechtpraktijk houd ik mij voornamelijk bezig met zaken op het gebied van medezeggenschap, individueel en collectief ontslag en (non)concurrentie. Arbeidsrechtelijke materie is – zeker bij grotere organisaties – vaak dusdanig complex dat ondernemingsraden juridische expertise goed kunnen gebruiken. Daarnaast sta ik ook regelmatig bestuurders bij. Ik vind het zinvol om afwisselend beide partijen te kunnen adviseren, aangezien dat ervoor zorgt dat ik beide kanten goed kan begrijpen. Op het gebied van medezeggenschap is het mijn ervaring dat beide partijen vaak het beste willen voor de organisatie, maar veelal een andere visie hebben op de uitvoering daarvan. Door objectief en met respect voor ieders rol en belangen over en weer uit te leggen hoe de andere partij het ziet, kom je er meestal samen wel uit. Wat ik persoonlijk erg leuk vind om te doen, is onderhandelen met de wederpartij. Ik werk in een rechtsgebied waarin je – zeker in de eindfase van onderhandelingen – vaak snel moet schakelen. Dat ligt me wel.”

Kennisblogs van Guus Wife