Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Eveline Bakker

Eveline Bakker is als advocaat actief binnen de brede ondernemingsrechtelijke praktijk van De Clercq. Ze onderscheidt zich met name door haar gedrevenheid, ambitie en vasthoudendheid. Eveline werkt gestructureerd, gaat recht op haar doel af en verricht haar dagelijkse werk met aanstekelijk enthousiasme.

Opleiding en carrière

Eveline studeerde in 2016 af aan de Universiteit Leiden, waar ze twee masters afrondde: Fiscaal recht én Ondernemingsrecht. Met het volgen van de minor Bedrijfswetenschappen richtte ze haar focus echter al in de bachelor-fase van haar studie op het ondernemingsrecht. Tijdens haar studie deed ze via verschillende stages bovendien al waardevolle werkervaring op. Sinds 2015 versterkt Eveline de sectie Ondernemingsrecht van De Clercq.

De dagelijkse praktijk van Eveline

“Binnen onze sectie Ondernemingsrecht houd ik me onder meer bezig met aansprakelijkheidskwesties, waaronder bestuurdersaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid. Ook kan ik u adviseren bij geschillen binnen ondernemingen (zoals aandeelhoudersgeschillen), geschillen tussen aandeelhouders en bestuurders én geschillen met derden. Daarnaast help ik u graag met juridisch advies op het gebied van het contractenrecht. Tot slot ben ik actief betrokken bij interessante zaken met een accent op het faillissementsrecht en de daarmee verbonden complexe vraagstukken.“

Rechtsgebiedenregister

Eveline Bakker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Kennisblogs van Eveline Bakker