Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Kandidaat-notaris

Barry Martijn

Barry Martijn is een gedreven dienstverlener die begrijpt dat ondernemers het liefste vrijuit willen kunnen ondernemen. Hij neemt zijn cliënten dan ook graag lastige juridische zaken uit handen en denkt creatief met ze mee om de beste oplossingen te vinden. Barry komt het beste tot zijn recht op het snijvlak van ondernemingsrecht en personen- en familierecht en is als kandidaat-notaris binnen de sectie Ondernemingsrecht dan ook helemaal in zijn element.

Opleiding en carrière

Barry behaalde in 2005 zijn master Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden, voltooide in 2009 de Beroepsopleiding Notariaat en rondde een jaar later de specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht aan de Grotius Academie af. Enkele jaren later volgde hij bovendien de training NLP Business Practitioner. Van begin 2006 tot eind 2019 werkte Barry als kandidaat-notaris in Den Haag. Sinds begin 2020 versterkt hij als kandidaat-notaris het team van de sectie Ondernemingsrecht van De Clercq.

De dagelijkse praktijk van Barry

“Als kandidaat-notaris bij De Clercq help ik ondernemers bij tal van juridische zaken, waaronder het opzetten of ontvlechten van structuren (met holding- en werk-bv’s ) en het voorbereiden en begeleiden van fusies, splitsingen, overnames en aandelenoverdrachten. Daarmee ben ik dus betrokken bij alle fasen van de onderneming: van oprichting en uitbreiding tot herstructurering, inkrimping, liquidatie en verkoop. Daarnaast heb ik veel ervaring met het opzetten van werknemersparticipaties. Deze werkzaamheden vergen soms samenwerking met professionals in meerdere disciplines, zoals accountants, fiscalisten en onze advocatuur. Ook het oprichten van stichtingen (ANBI’s) en verenigingen behoort tot mijn dagelijkse praktijk. Het certificeren van (familie)vermogen is een goed voorbeeld van het snijvlak tussen het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht. En ook voor privacybescherming van vermogende cliënten kunnen cliënten mij benaderen. Binnen De Clercq wil ik me bovendien in toenemende mate gaan richten op estate planning en bedrijfsopvolging binnen familiebedrijven. Wat mij betreft komen mijn expertise en mijn belangstelling voor de diverse rechtsgebieden daarin het beste uit de verf.”

  • Nevenactiviteiten
    • Lid Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

Kennisblogs van Barry Martijn