Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Advocaat

Alwin Farahani

Alwin Farahani is accuraat, creatief en veelzijdig: eigenschappen die hem uitstekend van pas komen in zijn werk als advocaat. Als creatieve denker vindt hij hierdoor – ook bij ingewikkelde materie – vaak goede, werkbare oplossingen buiten de gebaande paden. Door zijn natuurlijke omgangsvormen is Alwin een gewaardeerde gesprekspartner die in staat is om zich goed te verplaatsen in de specifieke belangen van cliënten.

Opleiding en carrière

Alwin combineerde zijn bachelorstudie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden met een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en rondde beide opleidingen met goed gevolg af. Daarna richtte hij zijn focus volledig op de master Civiel recht, die hij in 2016 succesvol voltooide. Vervolgens studeerde Alwin in de Verenigde Staten rechten aan de University of Connecticut. Na door middel van stages werkervaring te hebben opgedaan bij verschillende advocatenkantoren en een jaar werkzaam te zijn geweest in de juridische sector vond Alwin in september 2019 bij De Clercq een nieuwe uitdaging.

De dagelijkse praktijk van Alwin

“Binnen de sectie Vastgoed, Overheid & Notariaat van De Clercq werk ik samen met collega’s met uiteenlopende dossiers. Hierdoor heb ik te maken met een grote diversiteit aan cliënten, variërend van aannemers en woningcorporaties tot VvE’s en particulieren. Zowel binnen de civielrechtelijke als de bestuursrechtelijke praktijk kan ik goed uit de voeten, ongeacht of het gaat om een geschil tussen aannemer en opdrachtgever of tussen particulier en gemeente. De vastgoedmarkt is immers heel breed en divers. Die veelzijdigheid past me uitstekend en zorgt ervoor dat ik een probleem vanuit verschillende invalshoeken en expertises kan benaderen. De ene dag beoordeel ik bijvoorbeeld specifieke bepalingen uit een aannemings- of huurovereenkomst, de andere dag begeleid ik een cliënt bij een aanbestedingsprocedure of maak ik me hard voor een cliënt die tegenover de gemeente staat. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar ook wanneer er al een geschil bestaat kan ik snel en goed schakelen. Ik zoek altijd naar de best passende oplossing in het belang van mijn cliënt.”

Kennisblogs van Alwin Farahani