Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Kandidaat-notaris

Alexandra Pirog

Alexandra Pirog is een oplossingsgerichte professional die precies weet wat ze wil. Ze beschouwt elke zaak als een puzzel met meerdere oplossingen, waarbij alleen de beste uitkomst goed genoeg is voor haar cliënten. Met haar positieve instelling en flexibele geest denkt ze als geen ander in mogelijkheden en benadert ze zelfs tegenslagen met een glimlach. Ambitieus en leergierig als ze is, voelt ze zich prima thuis in de uitdagende werkomgeving van De Clercq.

Opleiding en carrière

Alexandra studeerde Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht. Ze behaalde haar bachelor in 2019 en zal medio 2021 ook haar master afronden. Om haar horizon te verbreden, onderbrak ze haar rechtenstudie voor een uitwisselingsjaar waarin ze aan de University of Florida diverse vakken van de studierichting Liberal Arts and Sciences volgde. Mede dankzij haar Russische afkomst is ze vloeiend drietalig. In mei 2018 trad Alexandra – naast haar studie – in dienst bij De Clercq. Sinds november 2020 is ze werkzaam als paralegal binnen de sectie Vastgoed, Overheid & Notariaat en vanaf 1 oktober als kandidaat-notaris.

De dagelijkse praktijk van Alexandra

“Als paralegal binnen de sectie Vastgoed ondersteun ik niet alleen collega’s bij hun dossiers, maar behandel ik ook eigen dossiers. Ik sta nog maar aan het begin van mijn carrière, maar ik krijg bij De Clercq alle ruimte én de juiste begeleiding om me snel te ontwikkelen. Natuurlijk helpt het daarbij ook zeker dat onze praktijk heel veelzijdig is. Ik houd me vooral bezig met particuliere vastgoedzaken, waaronder het verzorgen van leveringsaktes, hypotheekaktes en splitsingen. Daarnaast werk ik regelmatig mee aan de juridische afwikkeling van zakelijke transacties. Met name de complexere dossiers zie ik daarbij als een echte uitdaging.”