Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Download nu onze (gratis) WOR-app!

Renée Huijsmans

6 januari 2021 - < 1 minuten leestijd

Ook in 2021 onmisbaar voor iedere Ondernemingsraad, bestuurder en HR: de WOR-app van De Clercq Advocaten. Alle relevante wetsartikelen uit de WOR op een rij met een duidelijke en praktische toelichting van de betekenis daarvan voor een goed begrip van medezeggenschap en hoe daarmee om te gaan.

Beschikbaar voor IOS of Android en voor de smartphone of tablet zodat alle informatie tijdens een (overleg)vergadering direct op de telefoon of IPad beschikbaar is. De Ondernemingsraad weet zo nog beter wat zijn rechten zijn en wat hij kan, mag en moet. De ondernemer kan bijvoorbeeld eenvoudig in de app checken, waarover advies of instemming aan de OR moet worden gevraagd. Wellicht nog belangrijker in deze tijd, de app wordt maandelijks gevuld met actuele blogs door de ervaren leden van het WOR-team van De Clercq, bijvoorbeeld over OR-verkiezing tijdens corona, met of zonder uitstel. (https://www.declercq.com/kennisblog/or-verkiezingen-tijdens-corona-wel-of-geen-uitstel).

Daarnaast zijn er actuele blogs en informatie te vinden over reorganisaties en herstructurering van organisaties. Op dit moment en de komende tijd aan de orde van de dag. Het adviesrecht en instemmingsrecht worden uiteraard ook in dit kader uitgebreid toegelicht. Met praktische tips, de belangrijkste criteria en ondersteunende literatuur. Ook de wetsartikelen over de onderwerpen informatierecht en plicht, convenant, deskundigen en de kosten daarvan, geheimhouding, initiatiefrecht, kantonrechter, ondernemingskamer, faciliteiten en politiek primaat zijn opgenomen en uitgewerkt in de app.

Via de trefwoordenlijst is zoeken op begrippen uit de WOR nog eenvoudiger!

Heeft u verder vragen op het gebied van medezeggenschap, neemt u dan contact met ons op.

Renée Huijsmans, advocaat team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Ook interessant?