Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Whitepaper over eHealth

Natascha van Duuren

18 september 2017 - < 1 minuten leestijd

Zorg op afstand via informatie- en communicatietechnologie neemt de komende jaren een enorme vlucht. Dat past. Patiënten worden namelijk niet alleen meer zelfredzaam, maar verlangen tegelijkertijd meer zorg, niet zelden 24 x 7. Ook vanuit de overheid wordt, met het oog op de kostenstijging in de zorg en het dreigend personeelstekort, het belang van brede toepassing van ICT in de zorg onderstreept.

eHealth is meer dan het maken van online afspraken of het consulteren van een zorgprofessional via Internet. Ook telemonitoring, beeldschermzorg en domotica zijn voorbeelden van eHealth. Onder de definitie van eHealth vallen voorts vormen van gezondheidszorg via mobiele telefonie, zoals apps die patiënten digitaal ondersteunen bij het managen van hun eigen zorg; de zogenaamde ‘mHealth-toepassingen. Consumenten zullen steeds meer met eigen apps en hulpmiddelen gezondheidsgegevens verzamelen. De zorg zal hierop in moeten springen, rekening houdend met de juridische aspecten, die hieraan verbonden zijn.

Natascha van Duuren, partner en advocaat IT, IE & Privacy schreef een whitepaper over eHealth. Wilt u het whitepaper lezen? Laat dan uw gegevens achter en u krijgt het direct toegezonden.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Natascha van Duuren of met een van de specialisten uit het team.

 

Ja, ik ontvang graag het whitepaper eHealth

Ook interessant?