Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
FranchiserechtIT, IE & Privacy

White paper Franchise en Privacy

21 februari 2017 - < 1 minuten leestijd

Franchisegevers en franchisenemers zullen zich ook aan de wettelijke privacyregels moeten houden. Doen zij dat niet, dan riskeren zij boetes tot wel € 20.000.000.

Binnen franchiseformules wordt een niet te onderschatten hoeveelheid data gecreëerd. Daarbij worden ook enorme hoeveelheden persoonsgegevens verwerkt. Zo zal er bijvoorbeeld klantgegevens verzameld worden voor het aanmaken en bijhouden van een klantenbestand. Daarnaast zullen er klantgegevens gebruikt worden voor het uitvoeren van specifieke (direct) marketing acties. Deze handelingen zijn aan te merken als een ‘verwerking van persoonsgegevens’ in de zin van de privacywet en -regelgeving. Het is van groot belang dat de franchise branche deze regels in acht neemt. Temeer omdat de boetes op overtreding van deze regels aanzienlijk zijn.

Natascha van Duuren en Menno de Wijs, advocaat van De Clercq advocaten en Notariaat leggen in deze white paper uit waar franchisegevers én franchisenemers op moeten letten als het privacy betreft. U kunt de white paper hier downloaden.

Ook interessant?