Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen
Franchiserecht

Wetsvoorstel Franchise: wat zijn de eerste indrukken

17 december 2018 - < 1 minuten leestijd

Het branche vakblad Franchise+ heeft onze kantoorgenoot Jan-Willem Kolenbrander gevraagd naar zijn eerste indrukken over het wetsvoorstel franchise.

De eerste indrukken van Jan-Willem zijn positief, omdat enkele kernverplichtingen duidelijk wettelijk worden vastgelegd. Ook is het wat betreft Jan-Willem positief dat de precontractuele fase de nodige aandacht krijgt in het wetsvoorstel. Wel benadrukt Jan-Willem dat voorkomen moet worden dat partijen onnodig belemmerd worden in hun exploitatie door ‘knellende’ wetgeving. Ook wijst Jan-Willem er onder meer op dat voorkomen moet worden dat dergelijke beschermende wetgeving te eenvoudig omzeild kan worden door het recht van een ander land te kiezen in de franchiseovereenkomst. Voor de volledige reactie van Jan-Willem kan hier geklikt worden.

Jan-Willem Kolenbrander is advocaat en topexpert op het gebied van franchising. Daarnaast ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team. Hij deelt graag zijn kennis via (vak)media, seminars, bijeenkomsten en cursussen.

Ook interessant?