Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
FranchiserechtOndernemingsrecht

Wetsvoorstel Franchise deze zomer naar Raad van State

7 juni 2019 - < 1 minuten leestijd

Sinds de sluiting van de consultatie over het wetsvoorstel Franchise begin 2019 was het onduidelijk wat de volgende stappen zouden zijn en wanneer die zouden plaatsvinden. Uit de laatste berichten blijkt dat het wetsvoorstel waarschijnlijk nog deze zomer naar de Raad van State wordt gestuurd.

Eerder besprak ik in deze blogs al het Wetsvoorstel Franchise (zie bijvoorbeeld deze blog). Eind 2018 vroeg de regering aan belanghebbenden om te reageren op het wetsvoorstel Franchise (zie hier de consultatiestukken, inclusief het wetsvoorstel). Sinds de sluiting van de internetconsultatie was het enige tijd onduidelijk wat de volgende stappen zouden zijn in dat kader.

Onlangs heeft de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer in de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat aangegeven dat zij verwacht het wetsvoorstel rond de zomer van 2019 naar de Raad van State te kunnen sturen. De staatssecretaris merkt op dat er 572 reacties zijn gekomen op de internetconsultatie, die neerkomen op ongeveer 70 unieke reacties. Dat is “niet niks” volgens de staatssecretaris. Het verslag is hier integraal te lezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno de Wijs, advocaat, [email protected]

Ook interessant?