Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Wet Franchise aangenomen door Tweede Kamer

18 juni 2020 - < 1 minuten leestijd

Op dinsdag 16 juni 2020 is door de Tweede Kamer de wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de invoering van regels omtrent de franchiseovereenkomst in stemming gebracht en aangenomen (klik hier). Deze nieuwe wet staat algemeen bekend onder de naam ‘Wet Franchise’ (zie onder meer deze blog). Via deze wet worden nieuwe rechten en verplichtingen voor franchisegevers en franchisenemers in de Nederlandse wetgeving opgenomen.

Ook zijn er een tweetal aanvullende amendementen aangenomen ten behoeve van deze wet, zoals het amendement dat niet ten nadele van in Nederland opererende franchisenemers van de Wet franchise mag worden afgeweken. Dat kan wel bij buiten Nederland opererende franchisenemers. Het tweede amendement regelt dat na verloop van 5 jaar na invoering van de Wet Franchise een evaluatie zal plaatsvinden.

Met deze stap is het nog aannemelijker geworden dat de Wet Franchise ook daadwerkelijk ingevoerd zal worden in het Nederlandse wetboek. Dat betekent dat zowel franchisenemers als franchisegevers goed kennis moeten nemen van de veranderingen die dit met zich mee kan brengen. Voor vragen over de Wet Franchise kunt u contact opnemen met onze specialist franchise Jan-Willem Kolenbrander.

 

Ook interessant?