Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Aandacht voor Wet franchise in tweede druk franchiseboek

3 december 2020 - < 1 minuten leestijd

Vandaag is de 2e druk van het boek ‘Franchise – Een korte introductie’ verschenen. Het boek is geschreven door Jan-Willem Kolenbrander en wordt uitgegeven door Boomjuridisch.

“Mede gezien de populariteit van franchise zullen steeds meer (rechts)personen met franchising te maken hebben of gaan krijgen. Mijn boek probeert voor onder meer franchisegevers, franchisenemers en hun adviseurs, zoals bedrijfsjuristen, advocaten en accountants, op een zo laagdrempelig mogelijke manier enkele belangrijke juridische facetten van de franchisesamenwerking te bespreken. Denk daarbij aan onderwerpen als de franchiseovereenkomst, exploitatieprognoses, non-concurrentiebedingen, onderhuur en zorgplichten. Uiteraard wordt ook de Wet franchise uitvoerig besproken nu franchisegevers en franchisenemers zich per 1 januari 2021 aan deze nieuwe wet dienen te houden”, legt de auteur Jan-Willem Kolenbrander uit.

Ook in deze tweede druk bespreekt onze kantoorgenoot Teun Pouw het belang van intellectuele eigendomsrechten voor een franchisesamenwerking en de manieren om die belangrijke rechten te beschermen.

Na het lezen van dit boekje heeft de lezer een goed inzicht in franchising. Hierdoor is deze korte introductie zeer geschikt voor een breed publiek.

Klik hier voor meer informatie en om het boek bestellen.

 

Ook interessant?