Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Verval van niet opgenomen vakantiedagen

Caroline Mehlem

21 maart 2019 - 1 minuut leestijd

Werkgevers maken een grote fout als ze er van uitgaan dat openstaande vakantiedagen na de wettelijke vervaltermijn zonder meer vervallen. Het Hof van Justitie van de Europese Unie (EU-Hof) heeft onlangs geoordeeld dat van automatisch verval geen sprake kan zijn: vakantiedagen kunnen alleen dan vervallen als de werknemer daadwerkelijk in staat is gesteld om deze op te nemen. Aan de werkgever de schone taak om dit – indien nodig – te bewijzen.

Advocaat arbeidsrecht Caroline Mehlem schreef voor Balans (vakblad met financiële, juridische en economische informatie) een artikel over dit onderwerp. U kunt het volledige artikel hier lezen.

Caroline is een advocaat die denkt in oplossingen. Haar grootste kracht is haar persoonlijke en doortastende aanpak. Dankzij haar betrokkenheid, kennis en duidelijkheid geniet ze veel vertrouwen onder cliënten én collega’s. Caroline is Française, maar heeft ook Duitse, Spaanse en Engelse roots. En ja: ze is inderdaad vijftalig en dát is natuurlijk mooi meegenomen.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?