Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & PensioenCorona

Update NOW-regeling 2

2 juni 2020 - 2 minuten leestijd

In een brief aan de Tweede Kamer (Kamerbrief Noodpakket 2.0) is op 28 mei 2020 door ministers Koolmees, Hoekstra en Wiebes bevestigd dat nieuwe afspraken met sociale partners zijn gemaakt over de verlenging van het noodpakket, dat vorige week is gepresenteerd, waaronder de NOW-regeling 2.
 
Deze afspraken, die nog nader uitgewerkt moeten worden, betreffen onder andere:

  • verlenging van het Noodpakket 2.0, waaronder de NOW, met een maand tot 1 oktober 2020;
  • verhoging maximale Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB naar € 50.000,00 tot 1 oktober 2020. Deze subsidie zal als omzet worden meegerekend voor de NOW;
  • korting van 5% van de uiteindelijke NOW-subsidie bij collectief ontslag van 20 of meer werknemers (WMCO). Dit is niet het geval als een akkoord is bereikt met  belanghebbende vakbonden, of bij gebreke daarvan met een medezeggenschapsorgaan. Bij geen akkoord zal mediation moeten worden gevraagd bij een bij de Stichting van de Arbeid in te richten commissie.

Zodra deze afspraken (definitief) zijn uitgewerkt zullen wij u hierover  informeren.

Namens Team Arbeid & Pensioen,


Blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’

Wilt u meer informatie over de juridische gevolgen van het coronavirus? Onze specialisten volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u via kennisblogs steeds op de hoogte. Alle relevante informatie op het gebied van Arbeidsrecht, Medezeggenschapsrecht, Ondernemingsrecht, vastgoed en bestuursrecht en IT, IE & Privacy leest u in onze uitgebreide blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt deze uiteraard steeds direct aangevuld. Voor een overzicht van alle blogs in deze blogserie, klik hier.

Juridische Corona Helpdesk

De gevolgen van het coronavirus (COVID-19) zijn immens. De maatschappelijke impact is nog niet te overzien. Wat betekent dat voor uw onderneming of organisatie? Met het oog op al uw vragen en vanuit een integrale aanpak vanuit al onze teams opent De Clercq een Juridische Corona Helpdesk. Onze specialisten zijn per direct 24/7 bereikbaar voor al uw vragen. Chat live of ontvang een kort advies per mail. Meer info? Klik hier!

Ook interessant?