Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Met trots presenteert het WOR team van de Clercq haar nieuwste publicatie: Rechten van de OR: Medezeggenschapsstructuur.

16 juni 2017 - < 1 minuten leestijd

In het  vierde  deel  van  deze  reeks  staat het  vormgeven van  de medezeggenschap binnen de organisatie of het concern centraal. Uitgangspunt daarbij is dat de medezeggenschap de zeggenschap volgt. De invloed van medezeggenschap is gekoppeld aan de besluitvorming van de ondernemer. De medezeggenschap moet dan ook belegd worden op het niveau waarop de besluitvorming in de organisatie plaatsvindt. Bij kleinere organisaties is dat nog redelijk overzichtelijk, maar hoe zit dat bij grote (internationale) concerns?

In dit boekje wordt niet alleen beschreven welke medezeggenschapsorganen er op grond van de WOR bestaan maar met name ook hoe er binnen concerns tot een passende en efficiënte medezeggenschapsstructuur kan worden gekomen. Daarbij wordt onder meer ingezoomd op de wijze waarop besluitvorming in concernverband plaats vindt en  en hoe een lokale OR bij besluitvorming door een buitenlandse  moedervennootschap een rol zou kunnen vervullen. Ook wordt kort stil gestaan bij  de  Europese medezeggenschap. De tekst wordt verder toegelicht met praktische schema’s, stappenplannen en jurisprudentie.

‘Medezeggenschapsstructuur’ is het vierde deel van de praktische reeks ‘Rechten van de OR’, gebaseerd op de juridische praktijk ervaren medezeggenschapsadvocaten van De Clercq advocaten en Notarissen.

De praktijkreeks ‘Rechten van de OR’ is een coproductie van De Clercq Advocaten Notariaat en Performa Uitgeverij. In de afgelopen jaren zijn reeds de delen ‘Adviesrecht’, ‘Instemmingsrecht’ en ‘Overleg, initiatief & informatierecht’ verschenen. In oktober van dit jaar zal het laatste deel in deze serie ‘Faciliteiten & budget’ verschijnen.

Bestellen kan via De Clercq Advocaten Notariaat door op deze link te klikken, of via Uitgeverij Performa.

Prijs: € 13,25 excl. btw.

Ook interessant?