Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & PensioenMediation

Tips en tools voor lastige gesprekken

30 maart 2021 - 2 minuten leestijd

Sinds 1 maart maakt Corinne Lemkes onderdeel uit van ons arbeidsrecht- en mediationteam. Zij combineert sinds jaar en dag haar kennis van het arbeidsrecht met haar mediationvaardigheden. Eigenlijk precies waar je als HR-professional ook mee bezig bent. Omgaan met emoties, het herkennen van conflictgedrag en het herformuleren van conflicttaal naar woorden die de ander wél kan horen. Zodat het gesprek weer op gang komt en de oplossing in zicht.

Corinne Lemkes geeft hierover trainingen voor het Centrum voor Conflicthantering en ICM. En het goede nieuws is: Corinne gaat haar trainerskwaliteiten ook inzetten voor de relaties van De Clercq! In een lunchsessie van 12 tot 14 uur geeft zij tips & tools voor het voeren van lastige gesprekken en is er ook alle gelegenheid om daarmee in kleine rollenspellen te oefenen. Heel praktisch ingestoken, met casuïstiek die de deelnemers zelf mogen aanreiken. Vandaag mee geoefend, betekent morgen direct toepasbaar in het eigen werk!

Deze workshops zijn niet alleen praktisch, leerzaam en leuk. Ze geven ook een unieke kans om met elkaar te netwerken. We nodigen heel gericht bepaalde groepen relaties uit en we starten met onze gewaardeerde HR-professionals. In relatief kleine groepen van rond de 10 personen gaan we interactief met elkaar aan de slag en is er volop ruimte om van elkaar te leren.

Natuurlijk kan dit online. Maar het heeft onze voorkeur om deze workshops fysiek te organiseren. Op ons mooie kantoor in Leiden en onder het genot van een broodje en een goeie kop koffie. Vandaar dat we nog even wachten met het concreet inplannen van de workshops. We hopen natuurlijk ontzettend op mogelijkheden voor de maand juni, maar dat is nog even ongewis. Het kan ook zijn dat we pas in september starten. En als het enthousiasme zo groot is dat jullie dit ook dolgraag online zouden willen volgen, dan starten we natuurlijk eerder al met een online variant.

Kortom: keuze te over, wij hebben er sowieso zin in om deze workshops te gaan uitrollen. Wil je daar bij zijn? Of wil je zo’n workshop graag in jouw organisatie laten verzorgen? Neem dan direct contact op!

Corinne Lemkes | c.lemkes@declercq.com | 071 – 581 53 12

Ook interessant?