Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Algemeen

Mooie opbrengst voor het Ronald McDonald Huis Leiden

17 november 2017 - < 1 minuten leestijd

Gisteren werd tijdens het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden een cheque overhandigd van maar liefst € 15.250,42. Advocaat/Partner Ernst van Win is voorzitter van het Ronald McDonald Huis Leiden en was natuurlijk aanwezig bij de overhandiging van de cheque. Het geld is bijeengebracht door het Ronald McDonald Business Breakfast Leiden. De ontbijtclub, bestaande uit ondernemers uit de Leidse regio, heeft door de jaren heen inmiddels al ruim € 250.000 aan het huis geschonken.

De Stichting Ronald McDonaldhuis Leiden exploiteert twee projecten. Het Ronald McDonaldhuis aan de Boerhaavelaan waar ouders, broertjes en zusjes tijdens de opname van een kind in het LUMC kunnen verblijven, en de Ronald McDonaldhuiskamer. “Dat is een project op de kinderafdeling van het LUMC”, legt Margrietta Zwaan van Ronald McDonald Huis Leiden uit. “Daar kan het gezin zich in het ziekenhuis even terugtrekken. De kinderafdeling van het LUMC is al een paar jaar aan het verbouwen en ook de ruimtes van onze huiskamer moeten meeverhuizen. Dat is een groot project. We krijgen geen subsidie, dus voor het voorbestaan van zowel het Huis als de Huiskamer zijn we afhankelijk van giften als deze. Deze bijdrage is echt geweldig.”

De Clercq Advocaten Notariaat draagt het huis een warm hart toe, niet alleen is advocaat/partner Ernst van Win voorzitter van het Huis, het kantoor is ook lid van de Business Breakfast organisatie. Daarnaast heeft De Clercq in juni van dit jaar in samenwerking met Hemcar Leiden een Rally georganiseerd, waarbij de opbrengst (€ 8.304) naar het Ronald McDonald Huis Leiden ging.

Ook interessant?