Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & PensioenCorona

Scholing OR in huidige tijd

31 maart 2020 - 2 minuten leestijd

De afgelopen maanden hebben bij veel organisaties OR-verkiezingen plaatsgevonden, andere organisaties zitten daar nog middenin. Nieuwe ondernemingsraden worden samengesteld of de huidige ondernemingsraden hebben het (jaarlijkse) scholingsplan vastgesteld. Scholing voor ondernemingsraden lijkt nu een uitdaging te worden. Evenementen worden afgezegd en trainingen worden verplaatst. Uiteraard met alle begrip voor de omstandigheden waar ook Nederland nu mee te maken heeft.

Een goed geschoolde ondernemingsraad is nu toch – wellicht meer dan ooit –  van groot belang. Veel ondernemingsraden zullen de komende maanden worden geconfronteerd met ingrijpende besluiten. Ingrijpend voor de organisatie én de medewerkers. De ondernemingsraad zal direct zijn rol moeten pakken en het vertrouwen moeten uitstralen dat de medezeggenschap haar werk zorgvuldig zal en ook kan uitvoeren. Daarvoor is goede scholing nodig en dat kan bij ons – het medezeggenschapsteam van De Clercq – nu ook op afstand!

Vanaf deze week scholen wij ondernemingsraden en/of bestuurders online. De eerste sessies hebben al met succes plaatsgevonden. Wij bieden dit ook graag aan uw ondernemingsraad en/of bestuurder en HR aan. Van een basistraining over de Wet op de Ondernemingsraden tot een training over een specifiek onderwerp. Een aantal voorbeelden:

  • Een nieuwe OR: hoe gaat u te werk?
  • De basis rechten en plichten van de OR
  • Kritische succesfactoren bij reorganisaties en herstructureringen
  • Instemmingsrecht bij snelle arbeidsvoorwaardelijke wijzigingen
  • Het initiatiefrecht en nieuwe initiatieven voor een bestendige toekomst
  • Een fusie of overname: de rol van de medezeggenschap
  • Governance: de gouden driehoek tussen Bestuur – Toezicht – Medezeggenschap
  • De medezeggenschapstructuur: vernieuwing nodig?
  • Duurzame inzetbaarheid: het gaat de hele organisatie aan!

Wij maken trainingen voor u altijd zoveel als mogelijk op maat. De training moet aansluiten bij uw wensen en behoeften. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Renate Vink-Dijkstra of Ernst van Win. Wij bespreken de mogelijkheden graag en maken een offerte op maat voor u.

U wilt toch ook goed voorbereid te werk gaan?!


Renate Vink-DijkstraRenate Vink-Dijkstra is een zeer gedreven en enthousiaste advocaat met een groot hart voor medezeggenschap. Samen met haar cliënten probeert ze vanuit menselijk en praktisch oogpunt steeds de beste oplossing te bereiken.

 

 

Ernst van WinErnst van Win is actief op het breukvlak van arbeid en onderneming en in de medezeggenschap. Het vinden van de beste oplossing voor zijn cliënten staat voor hem met stip bovenaan. Dat doet hij dan ook met de nodige bevlogenheid en vasthoudendheid. Daarnaast beschikt Ernst over het vermogen tot relativeren, wat hem regelmatig goed van pas komt in zijn werk als zakelijk mediator.

Ook interessant?